Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κυρανάκης: «Είμαι και θα είμαι ΝΔ» - Τι είπε για τη διαγραφή Μπογδάνου

«Δεν γνωρίζω αν θα έρθουν αυτές οι συμφωνίες, δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για την ώρα», ανέφερε για τα μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο βουλευτής της ΝΔ

Στην Αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, στην διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου αλλά και την επαναφορά των μνημονίων της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην Βουλή, αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κώστας Κυρανάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς Θέμα» με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή.

«Είναι μια συμφωνία την οποία η χώρα μας διαπραγματευόταν από το 1974 και είναι η πρώτη φορά που γίνεται πραγματικότητα. Το σύνθημα «Ελλάς, Γαλλία Συμμαχία» γίνεται πράξη. Καλές οι δηλώσεις φιλίας και οι ιστορικοί δεσμοί αλλά η ψήφιση της συμφωνίας σφραγίζει την συμμαχία που γίνεται πράξη», είπε.

Ερωτηθείς αν έλαβε τις εξηγήσεις που ζήτησε αναφορικά με τη διαγραφή Μπογδάνου είπε:

«Ζήτησα εξηγήσεις διότι εκείνη την ώρα που γινόταν η διαγραφή του Μπογδάνου, βρισκόμουν καλεσμένος σε εκπομπή του ΚΟΝΤΡΑ και δεν είχα ενημερωθεί τι έγινε. Στη συνέχεια όταν με ρώτησε ο δημοσιογράφος να τοποθετηθώ. Προφανώς δεν γνώριζα, γι΄ αυτό ζητούσα εξηγήσεις».

Και συνέχισε: «Εκείνο το βράδυ οι δημοσιογράφοι λάβατε άτυπες ενημερώσεις στα κινητά σας, μετά ήρθε λεπτομερέστατη ενημέρωση».

«Είναι αδιανόητο η πολιτική στην Ελλάδα να γίνεται με τίτλους απ΄ τις χιλιάδες ενημερωτικές σελίδες, και όχι με την ουσία. Συζητάμε με πράγματα που θέλουν οι δημοσιογράφοι και όχι οι πολιτικοί», επισήμανε.
«Δεν απαντώ σε ρηχές αναλύσεις ενός ρεπορτάζ που κρύβει σκοπιμότητες, δεν παίζω αυτό το παιχνίδι, δεν μπορώ να ενισχύσω παιχνίδια που προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην εσωκομματική ομάδα της ΝΔ».

Ερωτηθείς αν τον ικανοποιεί η επιχειρηματολογία του κ. Μπογδάνου είπε:  «Έχω τοποθετηθεί τρεις φορές δεν χρειάζεται να αναλύσουμε αυτό το θέμα. Έτσι κι αλλιώς τον άκουσα να λέει στον ΑΝΤ1, ότι θα συνεχίσει να ψηφίζει τα νομοσχέδια της ΝΔ».

«Έχουμε πάρει εντολή από τον κόσμο της ΝΔ, να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα και αυτό θα κάνουμε».
Στη συνέχεια ο κ. Κυρανάκης έκανε αναφορά στον στίχο του Εθνικού μας ύμνου «Δεν τους πρέπει Ελευθεριά, αν μισούνται μεταξύ τους» προσθέτοντας «αν είμαστε πραγματικοί πατριώτες πρέπει να καταλάβουμε ότι ο εχθρός μας είναι η Τουρκία».

Και συνέχισε: «Μιλάμε για μια συμφωνία που βάζει την Τουρκία απέναντι μας, και συμμαχούμε με μια χώρα η οποία έχει το μεγαλύτερο στρατό της Ευρώπης. Από αυτό πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο.

Ερωτηθείς αν θα επιστρέψει στη ΝΔ, ο Μπογδάνος είπε: «Δεν αποφασίζω αν θα επιστρέψει ο Μπογδάνος πίσω στη ΝΔ».

Στη συνέχεια αρνήθηκε να μπει σε συζητήσεις που έχουν να κάνουν με καταθέσεις στεφάνων σε εκδηλώσεις μνήμης ακροδεξιών, ενώ επισήμανε ότι από τον ίδιο δεν θα ακούσουμε ποτέ να γίνουν διχαστικές αναφορές και δε θα ανεχθεί άλλη φορά από το ΚΚΕ, ότι «οι Νεοδημοκράτες είναι απόγονοι των ναζί»

Πηγή: newpost

Ερωτηθείς ο κ. Κυρανάκης αν θα επαναφέρουν στην Βουλή των συμφωνία των Πρεσπών είπε: «Δεν γνωρίζω αν θα έρθουν αυτές οι συμφωνίες, δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για την ώρα».
«Δεν μπορώ να σας πω για κείμενα τα οποία δεν γνωρίζω τι περιεχόμενο, κρύβουν»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακυρώνονται τα αυριανά ραντεβού σε δημόσιες υπηρεσίες Καρδίτσας - Τρικάλων
Oι Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Τρικάλων κηρύχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης
Ακυρώνονται τα αυριανά ραντεβού σε δημόσιες υπηρεσίες Καρδίτσας - Τρικάλων