Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τι δήλωσαν οι 6 υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Δηλώσεις από τους υποψήφιους κατά την ψηφοφορία τους

Λ.Β.

Έφτασε η μεγάλη μέρα για το ΚΙΝΑΛ με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου να είναι σήμερα σε εξέλιξη. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα, ενώ τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα, που θα δώσουν μία αξιόπιστη εικόνα για την έκβαση της μάχης, υπολογίζεται ότι θα δοθούν λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Οι έξι ανταγωνιστές για την αρχηγία έχουν ήδη ψηφίσει. Να ξεπεράσουμε τις 212.000 που προσήλθαν στις κομματικές κάλπες το 2017, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Για δημιουργία του ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής έκανε λόγο ο Παύλος Χρηστίδης. Καθαρή εντολή για να κερδίσει την προεδρία ζήτησε από τους πολίτες ο Νίκος Ανδρουλάκης. Με ξεκάθαρες αναφορές στο ΠΑΣΟΚ που θα ανατείλει ξανά ήταν η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος προσήλθε στο εκλογικό κέντρο φορώντας πράσινη μάσκα. Ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου ευχήθηκε ο Χάρης Καστανίδης. Τέλος ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε από την πλευρά του ότι «Το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει».

Λοβέρδος: «Ήρθε η ώρα για να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά»

loverdo.jpg

Λίγο πριν τις 08:30 το πρωί ο Ανδέας Λοβέρδος μετέβη στο εκλογικό κέντρο στο Πνευματικό Κέντρο της Μεταμόρφωσης και ψήφισε για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Σε δηλώσεις του ανέφερε στα ΜΜΕ: «ήρθε η ώρα για να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά, να πάει μπροστά η δημοκρατική παράταξη. Στόχος είναι να ξεπεράσουμε τις 212.000 που προσήλθαν στις κομματικές κάλπες το 2017».

Χρηστίδης: «Θα δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής»

xristidis.jpg

Στις 09:00 το πρωί ο Παύλος Χρηστίδης μετέβη με τη σύζυγό του και την κόρη του στο εκλογικό κέντρο στην οδό Λιοσίων 22.

 «Σήμερα είναι μία ημέρα γιορτής, δημοκρατίας και είναι μία ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά. Ξημερώνει μία ημέρα δημοκρατίας και δύναμης που θα δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής» σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να μου δώσουν οι πολίτες καθαρή εντολή»

androulakis.jpg

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε λίγο πριν τις δέκα το πρωί στο Δημοτικό Αθλητικό & Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου. Κατά την προσέλευσή του στο εκλογικό κέντρο κάλεσε τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας να πάρουν μέρος στην διαδικασία ανάδειξης του νέου πρέδρου του ΚΙΝΑΛ ψηφίζοντας. «Ζητώ να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη Δημοκρατία μας, η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, ως δύναμη συνέπειας, ως δύναμη ρεαλισμού να ξανά πρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην Φώφη Γεννηματά, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή των Κρητικών στην ψηφοφορία. «Είναι μεγάλη μου τιμή ότι από εδώ, τη γενέτειρα μου την Κρήτη, υπάρχει ένα ισχυρό ενδιαφέρον. Είναι μεγάλη μου τιμή η συμμετοχή των πολιτών και πιστεύω ότι αυτή η μαζική συμμετοχή είναι η μεγάλη πολιτική προίκα για την παράταξη την επόμενη ημέρα και η σφραγίδα της ενότητας, μιας ενότητας που έχουμε μεγάλη ανάγκη, μιας ενότητας που είναι και η σημαντική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά».

Παπανδρέου: «Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος»

papandreoy.jpg

«Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που πράγματι με τη σημαντική δουλειά τους, συνέβαλαν στις δημοκρατικές αξίες που αναδεικνύουν τη φωνή του πολίτη και μας δίνουν χαρά και αισιοδοξία για το αύριo», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, που ψήφισε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Παλαιό Δημαρχείο του Ταύρου, φορώντας πράσινη μάσκα που σε πολλούς θύμισε το χρώμα του ΠΑΣΟΚ.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, πρώην πρωθυπουργός, τόνισε πως «με την ψήφο μας, με τη συμμετοχή μας, μεγαλώνουμε την παράταξη. Κάνουμε ισχυρή, δυναμική παράταξη, δίνουμε ελπίδες στους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της χώρας, ελπίδα με πυξίδα τις αξίες μας, τις αρχές μας, θα δώσουμε και προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας».

Καστανίδης: "Ανάταση στη δημοκρατική παράταξη"

kastanidis.jpg

"Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου", δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, έξω από το εκλογικό κέντρο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βασ. Όλγας, στη Θεσσαλονίκη, όπου γύρω στις 11.30 το πρωί, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προσήλθε για να ψηφίσει.

"Σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης, όλα τα μέλη, οι φίλοι και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Και ελπίζω να το κάνουν αισιόδοξο, ελπιδοφόρο. Και γι΄αυτό είμαι βέβαιος, αν κρίνω από την ευρεία σμμετοχή των πολιτών σήμερα στην ψηφοφορία. Τα μηνύματα που έχουμε απ' όλη την Ελλάδα, είναι ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που συμμετέχει, σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Εύχομαι ανάταση πραγματικά στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου, γιατί πραγματικά το έχει ανάγκη η χώρα", δήλωσε ο κ. Καστανίδης.

Γερουλάνος: «Το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει»

geroylanos.jpg

Να ψηφίσουν κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες ο Παύλος Γερουλάνος. Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σήμερα το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, δήλωσε τα εξής: «Είναι μια όμορφη ημέρα σήμερα. Ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προσέλευση είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό μαζί με την πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε, δείχνει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει από τις εκλογές, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει και από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό το οποίο φτιάξαμε αυτόν τον καιρό. Θέλω να πω σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ακούν σήμερα «Πηγαίνετε να ψηφίσετε. Η αλλαγή είσαι Εσύ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στη ΧΑΝΘ ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Υποδοχή με λουλούδια (ΦΩΤΟ)
Είναι μια οργάνωση που τιμά το γένος μας, την πόλη της Θεσσαλονίκης, το ιδεώδες του αθλητισμού είπε ο κ. Βαρθολομαίος
Θεσσαλονίκη: Στη ΧΑΝΘ ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Υποδοχή με λουλούδια (ΦΩΤΟ)