Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γεωργιάδης για ακρίβεια: Αν χρειαστούν περαιτέρω μέτρα θα τα πάρουμε

Τι είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης για τον Π. Πολάκη και τις διώξεις σε Βαξεβάνη - Παπαδάκου

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Realfm 97,8 ότι “δεν υπάρχει καμία αλλαγή των παγίων ελληνικών θέσεων. Το δικαίωμα της Ελλάδας σε επέκταση των μιλίων είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα και θα το ασκήσουμε όταν εμείς κρίνουμε”.

Ερωτηθείς για τις κλήσεις σε απολογία σε Βαξεβάνη και Παπαδάκου απάντησε ότι “εφόσον η σκευωρία Novartis αποδειχθεί δικαστικά ότι έχει υπάρξει, ήμουν ένας από τους στόχους, ίσως και ο κεντρικός. Όμως αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει υπάρξει μια κλήση σε απολογία κάποιων ανθρώπων. Εγώ δεν θέλω να εμπλακώ σε αυτή τη διαδικασία, διότι κατά τη γνώμη μου το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους τους ανθρώπους και προφανώς για την κ. Παπαδάκου και τον κ. Βαξεβάνη”. “Θα κρίνει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη” συμπλήρωσε.

“Μπορώ μόνο να κρίνω πολιτικά τη στάση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, διότι εδώ έχουμε το εξής πρωτοφανές ο κ. Τσίπρας να λέει ευθέως ότι μία ανώτατη δικαστικός, που κρίθηκε και προήχθη επί ΣΥΡΙΖΑ, δρα κατά εντολή του πρωθυπουργού, εμού ή οποιουδήποτε άλλου για να καλέσει σε απολογία τον κ. Βαξεβάνη και την κ. Παπαδάκου. Αυτό όταν το λέει ο Βαξεβάνης ή η Παπαδάκου στα πλαίσια του ότι είναι κατηγορούμενοι, μπορούν να λένε ότι θέλουν, αλλά ο κ. Τσίπρας ως αρχηγός της αντιπολίτευσης να λέει ότι ο Άρειος Πάγος ελέγχεται κατά αυτόν τον τρόπο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτό με ξεπερνά” σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για την ακρίβεια και τον ΦΠΑ

“Το 2021 έκλεισε με την Ελλάδα να είναι από τις τελευταίες σε πληθωρισμό χώρες της ευρωζώνης. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση και η εσωτερική μας αγορά έκανε την δουλειά της” είπε.

“Κάποιες αυξήσεις θα υπάρξουν, εμείς ανακοινώσαμε ένα συνολικό πακέτο μέτρων για να στηρίξουμε επιχειρήσεις και εργαζομένους μέσα σε αυτή την δυσκολία, έχουμε συνεχείς συναντήσεις με τους παράγοντες της αγοράς. Θα δούμε τι άλλα μέτρα μπορούμε να πάρουμε. Παραδείγματος χάριν η επιδότηση στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις που ήδη λάβαμε συμβάλλει στο να συγκρατήσουμε την άνοδο των τιμών” περιέγραψε ο υπουργός. “Αν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις θα τις κάνουμε” υπογράμμισε.

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τον ΦΠΑ τόνισε ότι “επειδή από μία δική μου δήλωση προκλήθηκε όλος αυτός ο “μύλος”, θέλω πάντα να αναλαμβάνω την ευθύνη των λεγομένων μου, ρωτήθηκα από έναν συνάδελφό σας αν εξετάζεται. Και απάντησα εξετάζεται. Το εξετάζεται εξελίχθηκε από ορισμένους σε μια ειλημμένη κυβερνητική απόφαση. Προφανώς δεν είναι ειλημμένη κυβερνητική απόφαση. Εξετάστηκε ως σενάριο, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, αλλά αυτή τη στιγμή έχει απορριφθεί”.

Γεωργιάδης: Η υπόθεση με το πρόστιμο στην ταβέρνα είναι εξωφρενική

“Η υπόθεση με το πρόστιμο στην ταβέρνα είναι εξωφρενική και το λέω γιατί το υπουργείο μου έχει την ευθύνη των ελέγχων. Όταν το διάβασα δεν το πίστευα. Έχουμε επίσημη αναφορά από τον αστυνομικό, όπως καταγράφηκε στο αστυνομικό δελτίο. Το αν θα πουν διάφοροι, διάφορα μετά προς υπεράσπιση του κ. Πολάκη αυτό δεν είναι η επίσημη αναφορά της αστυνομίας. Αν αμφισβητεί την επίσημη αναφορά της αστυνομίας ο κ. Πολάκης, θα πάει στα δικαστήρια να αποδείξει την αθωότητά του. Εγώ είμαι θεσμικά υποχρεωμένος να δέχομαι τις αναφορές της αστυνομίας, αλλιώς δεν υπάρχει κράτος” σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

“Ο κ. Πολάκης δεν αμφισβητεί ότι δεν φόραγε τη μάσκα ο σερβιτόρος. Λέει ότι την κατέβασε για να πιεί νερό. Πιθανόν, εγώ δεν ήμουν μπροστά. Αλλά θα σας το πω διαφορετικά, είσαι σε μια ταβέρνα και βλέπεις έναν αστυνομικό να γράφει αδίκως έναν σερβιτόρο. Η σκηνή είναι πρόσεξε θα πάρω τον αρχηγό να σε στείλω στον Έβρο; Ή είναι σας παρακαλώ θα σας πω ότι τον είδα μόλις να την κατεβάζει την μάσκα. Ποιοι είναι το θεσμικά ορθό; Ένας βουλευτής και πρώην υπουργός μπορεί να απειλεί δημόσιο λειτουργό ή δημόσιο υπάλληλο ότι θα του κάνει δυσμενή μετάθεση, επειδή θεωρεί ότι το όργανο είναι αυστηρό στον έλεγχο; Τα λέμε σοβαρά αυτά; Και τα υπερασπίζεται αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ; Αν η αναφορά δεν έλεγε Πολάκης και έλεγε Γεωργιάδης τι θα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα; Τι θα έλεγε η ΝΔ; Αν έκανα αυτό που έκανε ο Πολάκης, πιστεύετε θα με κάλυπτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;” κατέληξε.

Πηγή: enikos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ