Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κουτσούμπας: Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι οι αγώνες των εργαζομένων

Καμία αποζημίωση δεν μπορεί να κατευνάσει την οργή, είπε ο Δ. Κουτσούμπας για τα 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό

Στην ομιλία του στη Βουλή ο επικεφαλής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε ότι «κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το σάπιο σύστημα που υπηρετείτε κάνουμε κάθε μέρα μέσα στους χώρους δουλειάς στις γειτονιές στις σχολές, στα σχολεία,  στα νομοσχέδια που φέρνετε εδώ στη Βουλή».

Ο ΓΓ του ΚΚΕ πρόσθεσε «Δεν περιμέναμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.  Το κάναμε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα όπου εργατικοί φορείς ζητούσαν δομές για προστασία από φυσικές καταστροφές. Παλεύουμε για τα δικαιώματα του λαού. Μομφή στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία την ερχόμενη Τρίτη που μπορεί να έχουν εξαντληθεί, να έχουν γονατίσει από την κούραση όμως συνεχίζουν να κάνουν το καθήκον τους όρθιοι και επιμένουν ταυτόχρονα να ζητούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης για το Δημόσιο σύστημα υγείας. Απαιτούν δηλαδή τα αυτονόητα για να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη της πανδημίας να μπορούν να σώζουν ανθρώπινες ζωές. Μομφή στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι οι αγώνες των φοιτητών των μαθητών που συνεχίζουν να θέλουν ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές σχολές.  Αυτά είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα των τελευταίων ημερών για τα οποία κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μπορέσουν να πολλαπλασιαστούν».

«Τρεις μέρες τώρα ακούμε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανικανότητα τα λάθη την αναλγησία της κυβέρνησης και την αποτυχία του επιτελικού Κράτους. Θα συμφωνήσουμε σε όλα, μόνο που δεν λέτε ότι αυτά είναι γνωρίσματα αντιλαϊκής Κυβέρνησης. Όπως ήταν και η προηγούμενη δική σας. Όλα βωμός στη λειτουργία του σημερινού αστικού κράτους που έχει ως προτεραιότητα τη θυσία των λαϊκών συμφερόντων για τα οφέλη μιας πολύ μικρής μειοψηφίας. Ένας στυγνός μηχανισμός εξουσίας των λίγων για τα δικά τους άπληστα συμφέροντα.  Εμείς αναδεικνύουμε τον ταξικό χαρακτήρα του Κράτους. Δεν θα ξεπλύνουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τις εγκληματικές ευθύνες της, όπως κάνουν άλλοι εδώ μέσα πετώντας την μπάλα στην εξέδρα και αθωώνοντας το σημερινό κράτος. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι αυτό το κράτος όταν πρόκειται να προστατεύσει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων είναι ταχύτατο και ικανό αλλά όταν πρόκειται για λαϊκές ανάγκες τότε γίνεται δυσκίνητο εμφανίζεται χωρίς σχέδιο, χωρίς μέσα, χωρίς προσωπικό. Για αυτό και εσείς της Νέας Δημοκρατίας έχετε κάνει δόγμα την ατομική ευθύνη. Τόσα χρόνια δεν ξέρετε τι μυθώδη κέρδη από το χρυσόπληρωμένα διόδια από τα οποία περνούν χιλιάδες εργαζόμενοι για να πάνε και να γυρίσουν στις δουλειές τους; Ξέρετε όσα γράφονται για τη νέα σύγκρουση σχετικά με τις επερχόμενες συμβάσεις της Αττικής Οδού. Κ. Μητσοτάκη μην μας πείτε ξανά για τις αποζημιώσεις των δύο χιλιάδων ευρώ ότι είναι μετά από δική σας παρέμβαση.  Καμία αποζημίωση δεν μπορεί να κατευνάσει την οργή, να κρύψει ότι αυτές οι τραγικές καταστάσεις επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά, όσο δεν μπαίνει σε προτεραιότητα οι ανάγκες του λαού».

Πηγή: ertnews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποια είναι η σοβαρή νόσος που απειλεί όσους κοιμούνται κάτω από 6 ώρες
Οι επαρκείς ώρες ύπνου είναι σημαντικές για όλους, ακόμη περισσότερο όμως για όσους πάσχουν από μεταβολικά νοσήματα, επειδή στη δική τους περίπτωση...
Ποια είναι η σοβαρή νόσος που απειλεί όσους κοιμούνται κάτω από 6 ώρες