Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτος ο τρόπος της ρωσικής πρεσβείας προς την Ελλάδα (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μεγάλο μέρος των Ελλήνων δεν θέλει να μετακινηθεί και σε κάθε μας ενέργεια προέχει η ασφάλεια τους, τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου

«Παντελώς απαράδεκτο»  κρίνεται από επίσημο ιστότοπο της ρωσικής πρεσβείας να απευθύνεται με τέτοιο λεκτικό τρόπο εναντίον της χώρας μας, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, υπενθυμίζοντας ότι χθες ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών το οποίο επεσήμανε ότι υπάρχουν αποδείξεις για επιθέσεις από ρωσικά μαχητικά που προκάλεσαν τον θάνατατο ομογενών.

«Επαναλάβαμε στη ρωσική πλευρά ότι έχουν την υποχρέωση να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Είναι αδιαπραγμάτευτος ο σεβασμός στην κυριαρχία και την εδαφική ανεξαρτησία της Ουκρανίας, όπως για κάθε άλλη χώρα κι αυτό αποτελεί το Ευαγγέλιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια», τόνισε ο εκπρόσωπος.

 

«Προέχει η ασφάλεια των ομογενών»

O  στρατιωτικός νόμος απαγορεύει τον απόπλου από όλα τα λιμάνια της Ουκρανίας ωστόσο δύο ελληνικών συμφερόντων πλοία παραμένουν σε οδική απόσταση 45 λεπτών από την Οδησσό και ο πρόξενος είναι σε συνεχή επαφή με τα υπουργεία Εξωτερικών και ναυτιλίας, είπε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε προηγουμένως στην εκκένωση της πόλης Σαρτανά που βρίσκεται  10 χιλιόμετρα από την Μαριούπολη και εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο συνολικά 10 ομογενών. Μεγάλο μέρος των Ελλήνων δεν θέλει να μετακινηθεί και σε κάθε μας ενέργεια προέχει η ασφάλεια τους, τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου. Εν αναμονή λεωφορείου με Ουκρανούς και ομογενείς που φθάνει στην Αθήνα, ο κ. Παπαϊωάννου μίλησε για περίπλοκη κατάσταση και τόνισε ότι τα προξενεία μας τόσο στην Μαριούπολη όσο και την Οδησσό βρίσκονται σε επαφή με Έλληνες πολίτες και για όσους το επιθυμούν θα καταβληθούν προσπάθειες να απομακρυνθούν «όταν αυτό θα είναι δυνατό». Ο αριθμός των Ελλήνων στο Κίεβο είναι κάτω από 30 άτομα, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Απαγορεύονται οι πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών πάνω από την Ελλάδα

Δύο συγκεντρώσεις και πιθανώς πορείες σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Δύο άτομα εγκλωβίστηκαν στο Χορτιάτη – Επιχείρηση της Πυροσβεστικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε νέο «ράλι» η τιμή της βενζίνης – Έσπασε ξανά το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο
Λόγω της ανόδου της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, καθώς και τη σημαντική μείωση στην προσφορά διυλισμένων προϊόντων
Σε νέο «ράλι» η τιμή της βενζίνης – Έσπασε ξανά το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο
Θεσσαλονίκη: Δύο οι συλλήψεις για την ένταση στα δικαστήρια – Τι λέει η αστυνομία
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την ένταση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Δικαστικό Μέγαρο
Θεσσαλονίκη: Δύο οι συλλήψεις για την ένταση στα δικαστήρια – Τι λέει η αστυνομία