Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καραμανλής σε Μητσοτάκη: Όλοι οι νεοδημοκράτες είμαστε μία γροθιά μαζί σας

Επίσκεψη Πρωθυπουργού στις Σέρρες

"Κύριε πρόεδρε, καλώς ήρθατε στην πόλη των Σερρών, καλώς ήρθατε στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και θέλω να γνωρίζετε ότι όλοι οι νεοδημοκράτες είμαστε μία γροθιά μαζί σας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε, με ομοψυχία κυρίως και με ενότητα, τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά και όλοι οι Έλληνες".

Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής στον κεντρικό πεζόδρομο των Σερρών, όπου εξελίχθηκε μια μίνι συγκέντρωση.

Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρθηκε, αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν και σημείωσε: "Καθώς ερχόμουν με τα πόδια από τον δρόμο που φέρνει το όνομα του Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με υποδέχθηκε ο δήμαρχος (Αλέξανδρος Χρυσάφης), ο οποίος είχε την καλοσύνη να μου χαρίσει μία φωτογραφία από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 όπου ένα μικρό αγόρι με μία ωραία φορεσιά χαιρετάει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ήμουν 8 χρονών και η φωτογραφία αυτή θα βρει τη θέση της στο γραφείο μου, για να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο έναν σπουδαίο, έναν μεγάλο πολιτικό, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της πατρίδας μας. Του οποίου οι μεγάλες εθνικές επιλογές, με σημαντικότερη την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, σήμερα δικαιώνονται περισσότερο παρά ποτέ".

mitsotakis-serres.jpg
mitsotakis-serres2.jpg

 

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο μέτρο που επιτρέπει ο κρατικός προϋπολογισμός

Η κυβέρνηση στηρίζει τον πρωτογενή τομέα με μία σειρά από μέτρα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη γαλακτοβιομηχανία "Κορυφή" στις Σέρρες.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το πιο σημαντικό από τα μέτρα ήταν η διασφάλιση της ποιότητας του εμβληματικού εθνικού προϊόντος, της φέτας και η προστασία της έναντι διεκδικήσεων άλλων χωρών, αλλά και η εξασφάλιση ότι η πραγματική φέτα θα παίρνει επιτέλους την τιμή που της αξίζει, έτσι ώστε οι κτηνοτρόφοι που τροφοδοτούν την εν λόγω μονάδα με 15 τόνους γάλα την ημέρα να γνωρίζουν ότι μπορούν και αυτοί να πάρουν μία αξιοπρεπή τιμή η οποία θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν τη δουλειά την οποία κάνουν.

Χαρακτήρισε την "Κορυφή" δυναμική και εξαγωγική επιχείρηση λέγοντας ότι τα προϊόντα της κατακτούν αγορές του εξωτερικού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση και τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο μέτρο που επιτρέπει ο κρατικός προϋπολογισμός, ώστε να μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν.

Τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στις Σέρρες συνοδεύουν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Σερρών Κ.Αχ. Καραμανλής και καθώς και άλλοι τρεις βουλευτές της ΝΔ στο νομό, Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου στο Νέο Σούλι που ολοκληρώθηκε φέτος επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης

Το Νέο Σούλι, ένα μεγάλο χωριό περίπου 2.500 κατοίκων, σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την πόλη των Σερρών, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να δει το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου που η κατασκευή του άρχισε το 2020 και ολοκληρώθηκε το 2022.

Στην πλατεία του χωριού τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά, Δημήτρης Νότας, και κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί, ανάμεσα τους και αρκετοί μαθητές.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε, έκανε χειραψίες, φωτογραφήθηκε μαζί τους και απευθυνόμενος σε μαθητές, την ώρα που έπαιζαν, τους ρώτησε αν είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα θρανία. Συνομίλησε με κατοίκους και η Αποστολία, 31 χρονών, δασκάλα και μητέρα τριών παιδιών, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας: "Σας ευχαριστούμε που μας κάνετε να νιώθουμε ασφαλείς". Όπως εξήγησε η ίδια, το 2012 έφυγε στη Βρετανία για σπουδές και εργασία και το 2014 επέστρεψε στο Νέο Σούλι και δουλεύει ως δασκάλα, διότι αισθάνεται πιο ασφαλής στην Ελλάδα, ως προς τις εργασιακές συνθήκες και την ποιότητα ζωής.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο, ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου κτιρίου και ευχήθηκε "καλή χρονιά στους μαθητές.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η ελεύθερη βιβλιοθήκη «καρδιά» - Που θα τη βρείτε
Μια ελεύθερη βιβλιοθήκη στην καρδιά μιας πολυκατοικίας στην Καλαμαριά - «Για τη βιβλιοθήκη της οικοδομής, μιας βιβλιοθήκης για όλους μας. Όσα βιβλία...
Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η ελεύθερη βιβλιοθήκη «καρδιά» - Που θα τη βρείτε