Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νίκος Δένδιας για τις τουρκικές προκλήσεις: «Δεν πρόκειται να αποθαρρυνθούμε»

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την επικράτειά της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας από την Πολωνία μετά και τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος εκτόξευσε νέες απειλές, κατά της Ελλάδας. 

«Επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής. Δεν πρόκειται να αποθαρρυνθούμε. Αλλά και δεν πρόκειται να επιδοθούμε σε διαγωνισμό λέξεων. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την επικράτειά της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της. Με όλα τα νόμιμα διαθέσιμα μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πολωνό ομόλογό του, Ζμπίγκνιου Ράου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι Αιγύπτιοι φίλοι μας έχουν βγει δημόσια για να καταγγείλουν τις τουρκικές πρακτικές. Υπογράμμισαν το αυτονόητο: ότι η σημερινή διοίκηση της Τρίπολης δεν έχει εντολή να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες» πρόσθεσε αναφερόμενος στο μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες. 

«Τόσο το προηγούμενο όσο και το πρόσφατο "Μνημόνιο Συναντίληψης" που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας είναι όχι μόνο παράνομο, αλλά και άκυρο» τόνισε ο κ. Δένδιας. 

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε επίσης και στη συζήτηση που είχαν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λέγοντας: «Συζητήσαμε τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή. Μια σύγκρουση που έχει πάρει τη χειρότερη τροπή μετά την παράνομη προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών επαρχιών από τη Ρωσία. Η Ελλάδα καταδίκασε απερίφραστα αυτήν την πράξη και διαμαρτυρήθηκε στη ρωσική πλευρά.Η πολιτική μας έναντι της Ουκρανίας βασίζεται σε τρεις αρχές: τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, τον σεβασμό της κυριαρχίας και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών, την απαγόρευση της χρήσης βίας, την απαγόρευση της απειλής χρήσης βίας. Είμαι τόσο χαρούμενος που η Πολωνία είναι ανένδοτη όσον αφορά την τήρηση αυτών των αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας. 

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως «η Ελλάδα είναι έτοιμη και πρόθυμη να συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, καθώς και στη διατήρηση της σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς αυτής της χώρας» και τόνισε ότι «θα θέλαμε να βοηθήσουμε ώστε να διασφαλιστεί ότι το ιστορικό κέντρο της πόλης της Οδησσού θα εγγραφεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ώστε να δημιουργηθεί μια πολιτιστική ασπίδα προστασίας πάνω του».

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλία: Δήμαρχος αρνήθηκε να παντρέψει Γαλλίδα με Τούρκο - Παρέμβαση Εισαγγελέα
Ο εισαγγελέας της Ντιζόν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είχε δώσει στον δήμαρχο προθεσμία έως τα τέλη Μαρτίου για να επισφραγίσει τον γάμο...
Γαλλία: Δήμαρχος αρνήθηκε να παντρέψει Γαλλίδα με Τούρκο - Παρέμβαση Εισαγγελέα
Πάτρα: Γυναίκα έπεσε θύμα απάτης - Πέταξε σακούλα με 12.000 ευρώ από το μπαλκόνι
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Πατρών και σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη
Πάτρα: Γυναίκα έπεσε θύμα απάτης - Πέταξε σακούλα με 12.000 ευρώ από το μπαλκόνι
Γεωργιάδης: Η χώρα μας θα επιτύχει ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων και το 2023
Ο υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον και να εντείνει το...
Γεωργιάδης: Η χώρα μας θα επιτύχει ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων και το 2023