Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Την πλήρη απαλλαγή Παππά – Καλογρίτσα πρότεινε η εισαγγελέας στο Ειδικό Δικαστήριο

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, «δεν αποδείχτηκαν στο ελάχιστο όσα ισχυρίζεται ο Χρ. Καλογρίτσας περί σχεδίου του Ν. Παππά» 

Για κατάρρευση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Νίκου Παππά, μίλησε στην αγόρευσή της στο Ειδικό Δικαστήριο, η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή η οποία τόνισε πως δεν προέκυψε από την αποδεικτική διαδικασία, καμία συμφωνία του τότε υπουργού με το συγκατηγορούμενό του επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, κάτι που αποδεικνύεται, όπως είπε από το γεγονός ότι δεν έλαβε τελικά τηλεοπτική άδεια.

Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου απέκλεισε οποιαδήποτε παρέμβαση του Ν. Παππά στη διαγωνιστική διαδικασία, παραβιάζοντας τους όρους που προβλέπονταν από το σχετικό νόμο, είτε παρατείνοντας τις προθεσμίες είτε αυξάνοντας τον αριθμό των δόσεων προκειμένου να ευνοηθεί η εταιρεία του Χρ. Καλογρίτσα. Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Χρ.Καλογρίτσας επιχειρεί με την δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου να ανατρέψει την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους Χούρι και τον υποχρέωσε να πληρώσει τα 3 εκ.ευρώ, απόφαση μάλιστα που έχει γίνει άμεσα εκτελεστή και από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, «δεν αποδείχτηκαν στο ελάχιστο όσα ισχυρίζεται ο Χρ. Καλογρίτσας περί σχεδίου του Ν. Παππά» και ούτε προέκυψε κάποιο στοιχείο περί «εικονικής σύμβασης Καλογρίτσα με CCC» ούτε κάποια βοήθεια του κατηγορούμενου προς τον επιχειρηματία για να θεμελιωθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος του. «Ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν ήταν άβουλος, ο «μπροστινός» όπως λεει. Το όνειρο του ήταν να γίνει ο νέος Μπόμπολας. Είχε όνειρο να αποκτήσει και κανάλι» είπε.

«Δεν όφειλε, υπογράμμισε η εισαγγελική λειτουργός, ο Νίκος Παππάς να διενεργήσει ο ίδιος τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Αντίθετα είχε υποχρέωση να απέχει. Αν έκανε ο ίδιος τον έλεγχο θα ήταν κάτι εντελώς αντίθετο με την διαφάνεια του διαγωνισμού και θα κινούσε υπόνοιες μεροληψίας.

Άλλωστε το γεγονός, ότι τελικά δεν έλαβε άδεια η εταιρεία Καλογρίτσα, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα καταρρίπτει πλήρως το κατηγορητήριο. Εδώ πρέπει να σταματήσουμε την έρευνα για την παράβαση καθήκοντος για τον Νικόλαο Παππά», τόνισε η εισαγγελέας Ολγα Σμυρλή.

Σε ό,τι αφορά τα πολυσυζητημένα sms που προσκομίστηκαν στη δίκη από την πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα η εισαγγελέας πρότεινε να μην ληφθούν υπόψη, θεωρώντας ότι η μορφή τους δεν επιτρέπει ούτε σε πραγματογνωμοσύνη να διαπιστώσει την προέλευσή τους.

Η εισαγγελέας επικαλούμενη όσα προέκυψαν στη διάρκεια της διαδικασίας επισήμανε ότι κατά την κρίση της ο Ν. Παππάς δεν ξεπέρασε κανένα όριο, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν αδιάβλητος και δεν ξεπέρασε καμία κόκκινη γραμμή.

«Ο Νίκος Παππάς δεν διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Ούτε ο Καλογρίτσας διέπραξε τη συνέργεια στο αδίκημα αυτό», είπε στον επίλογο της αγόρευσής της.

Δήλωση Βαγγέλη Γεωργακόπουλου, συνηγόρου Ν. Παππά:

«Η Πρόταση των 2 Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει ότι αυτό που τελικά αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία είναι ότι η παρούσα υπόθεση αποτελεί μία πολιτική προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης. Κατηγορούμενος δεν είναι ο Ν. Παππάς αλλά η πολιτική του. Και στόχος είναι η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, η δημιουργία πολιτικής αντιπαράθεσης και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα πραγματικά πολιτικά και νομικά σκάνδαλα που κυριαρχούν με τη δημιουργία ψευδών πολιτικών συμψηφισμών σε αυτά, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο».

Δήλωση Νίκου Παππά: 

Για «πολιτική υπόθεση» και «πολιτική δίωξη» κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Επικρατείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σε δήλωση του πριν την αγόρευση - πρόταση της Εισαγγελέως Ολγας Σμυρλή ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Θεωρώ χρέος μου να καταθέσω ενώπιον σας την εκτίμηση μου. Η θέση μου για την παρούσα υπόθεση είναι από την αρχή της ξεκάθαρη. Είναι μία υπόθεση πολιτική και την αντιμετωπίζω πολιτικά.

Άμα τη γενέσει της κατέστη πασίδηλο ότι η παρούσα υπόθεση ήταν και είναι μία προσπάθεια των πολιτικών μου αντιπάλων να πλήξουν εμένα προσωπικά καθώς και το Κόμμα, στο οποίο ανήκω. Η θέση μου αυτή έχει εμφατικά επιβεβαιωθεί.

Κατηγορήθηκα από τους πολιτικούς μου αντιπάλους μέχρι και για δωροληψία σε ένα διαγωνισμό που φρόντισα να φέρει στο Ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ελάμβαναν οποιοδήποτε ποσό για ένα δημόσιο αγαθό. Και για πρώτη φορά στην Κοινοβουλευτική Ιστορία οι πολιτικοί διώκτες μου αναγκάστηκαν να αποσύρουν την εν λόγω ατιμωτική κατηγορία, που οι ίδιοι κατασκεύασαν».

Πηγή: ertnews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ