Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατηφόρα της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και του ψέματος

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ βαθιά αναξιόπιστο κατά τα 4 χρόνια της διακυβέρνησής του, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να πείσει ούτε ως αντισυστημικό κόμμα»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με φορά στην κατηφόρα της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και του ψέματος... Το 2023 δεν είναι 2015 και ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξαναγοράσει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, με αφορμή την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο ζήτημα, υπογράμμισε ότι «οι εκπρόσωποι της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ είναι δυστυχισμένοι, καθώς το σύνολο των πολιτών στον Έβρο είναι υπέρ του φράκτη για την προστασία από τους παράνομους μετανάστες».

Απαντώντας στις κατηγορίες που διατυπώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τον Φράχτη παραχωρείται τμήμα ελληνικού εδάφους διευκρίνισε ότι ποτέ κανείς δεν είπε ότι ο Φράκτης είναι το σύνορο της Ελλάδας με την Τουρκία. Τα σύνορα, επεσήμανε, έχουν καθοριστεί με διεθνή συνθήκη το 1926 στο μέσον της τότε κοίτης του ποταμού Έβρου. Οι αλλαγές στη μορφολογία του εδάφους και στην κοίτη δεν άλλαξαν τις συντεταγμένες. «Δεν χαρίζουμε ούτε ένα χιλιοστό από τη γη μας», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που υποστήριζε πως δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, έκανε τα σύνορα στον Έβρο ξέφραγο αμπέλι επιτρέποντας σε ένα εκατομμύριο παράνομους μετανάστες να μπουν στη χώρα μας και διέσυρε διεθνώς την Ελλάδα με εικόνες όπως αυτές που ζούσαμε στη Μόρια, στην Ειδομένη και στο Ελληνικό.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ βαθιά αναξιόπιστο κατά τα 4 χρόνια της διακυβέρνησής του, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να πείσει ούτε ως αντισυστημικό κόμμα». Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε και για τον Γιάνη Βαρουφάκη και ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για την επιμονή του αρχηγού του ΜέΡΑ25 για επιστροφή στη δραχμή, τον χαρακτήρισε αμετανόητο και επικίνδυνο για την πορεία της χώρας. «Ελπίζω ο ελληνικός λαός να ακούει αυτά που λέει, πως θέλει να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και να τον ανταμείψει με ένα μικρό ποσοστό», είπε ο υπουργός και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει αν θέλει να έχει σχέσεις συνεργασίας με κάποιον που θέλει να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Χαρακτήρισε δε, θετικό στοιχείο την άρνηση Ανδρουλάκη για συνεργασία με τον κ. Βαρουφάκη.

Για το ζήτημα της ασφάλειας της 12χρονης από τον Κολωνό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι δεσμευμένη για την προστασία της, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνονται τα πάντα για να βοηθηθεί ένα στυγνά κακοποιημένο κορίτσι. Εξέφρασε ωστόσο την επιφύλαξή του ως προς τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί, λέγοντας ότι διερευνώνται και θύμισε ότι σε προηγούμενες τρεις, ανάλογες περιπτώσεις, δεν επαληθεύθηκαν. Απηύθυνε δε έκκληση προς κάθε πλευρά, κόμματα και μέσα ενημέρωσης, να δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό και να μη μετατρέπουν το συγκεκριμένο θέμα σε ζήτημα δημοσίου διαλόγου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπληκτικός Τεντόγλου: Πέταξε στα 8,52μ. και έκανε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο
Ο Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποιεί εκπληκτικό αγώνα στο Diamond League του Μονακό, καθώς, λίγη ώρα μετά το άλμα στα 8,48μ., «πέταξε» στα 8,52μ.
Εκπληκτικός Τεντόγλου: Πέταξε στα 8,52μ. και έκανε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο
Μεγάλος τυχερός κέρδισε 500.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ - Στο παιχνίδι «7 -500.000€»
«Το σίγουρο είναι πως θα απολαύσει ξένοιαστα τις διακοπές του», αναφέρει ο Δημήτρης Γώγος, υπεύθυνος του τυχερού καταστήματος Allwyn που έδωσε τον...
Μεγάλος τυχερός κέρδισε 500.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ - Στο παιχνίδι «7 -500.000€»
Θεσσαλονίκη: Με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου συναντήθηκε o Αγγελούδης
Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε επίσης αναφορά στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος και στην ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας
Θεσσαλονίκη: Με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου συναντήθηκε o Αγγελούδης
Τραμπ: «Αν μου συμβεί κάτι, βομβαρδίστε το Ιράν σε επίπεδα που δεν έχουν ξαναδεί»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι έχει δώσει εντολές για μαζικά αντίποινα σε περίπτωση που το Ιράν ευθύνεται για δολοφονική επίθεση εναντίον του
Τραμπ: «Αν μου συμβεί κάτι, βομβαρδίστε το Ιράν σε επίπεδα που δεν έχουν ξαναδεί»