Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φεβρωνία – Φαίη Τύρη: Ιστορική νίκη της ΝΔ, ένωσε όλους τους Έλληνες

"Η εμπιστοσύνη του κόσμου μου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση και με γεμίζει με ευθύνη", τονίζει στο άρθρο της στον "Τ.Θ.", η Πολιτευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ "ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣAΛΟΝΙΚΗΣ"

Γράφει η Φεβρωνία - Φαίη Τύρη*

«Εἴ τις θέλει πρῶτος εἶναι, ἔσται πάντων ἔσχατος καὶ πάντων διάκονος».

Κατά Μάρκον 9, 35.

Αγαπητοί μου συμπολίτες!!

     Υπηρέτης όλων οφείλει να γίνει όποιος ποθεί να φτάσει ψηλά για να βοηθήσει την πατρίδα του. Γιατί σε μια τέτοια συνειδητή επιλογή δεν χωρά καμία απολύτως αλαζονική συμπεριφορά, ούτε καν μεροληπτική στάση. Κάθε άνθρωπος που αγαπά αληθινά την πατρίδα του, έχει την ιερή αποστολή να θέτει εκείνη ως άμεση προτεραιότητα και όχι τον εαυτό του, ενώ σε αντίθετη περίπτωση έρχεται ο καιρός που απογυμνώνει τους πάντες και φανερώνει τις αληθινές τους, προθέσεις.

     Τη στιγμή αυτή βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας, τη χαρμόσυνη είδηση πως το πρώτο μέρος του αγώνα έχει ήδη ολοκληρωθεί και στεφθεί με μεγάλη επιτυχία! Επίσης, από το βήμα αυτό της δημοκρατικής έκφρασης, θα ήθελα να σας εκφράσω θερμές  ευχαριστίες μέσα από την καρδιά μου, για την τιμητική επιλογή του ονόματός μου, στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. εκ μέρους σας, μια απόφαση που έλαβα έπειτα από την πρόταση που μου απηύθυνε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο μαέστρος της μεγάλης νίκης!

     Αυτοί οι σταυροί λειτούργησαν μέσα μου, σαν σταλαγματιές αγάπης και γέμισαν με ελπίδα την καρδιά μου. Το γεγονός της εκδήλωσης της μεγάλης εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου, παρά το νεαρό της ηλικίας και την έλλειψη πολυετούς πείρας που με χαρακτηρίζουν, σημαίνει πως αφουγκραστήκατε την αγωνία μου και αγκαλιάσατε το όραμά μου, γεγονός που μου προκαλεί μια μεγάλη συγκίνηση που με γεμίζει με ευθύνη. Γιατί μαζί υπερβήκαμε όλα τα εμπόδια και πορευτήκαμε προς τη νίκη και τώρα έχουμε ως χρέος να μην εφησυχάσουμε ούτε στιγμή.   

     Αναμφισβήτητα, η Νέα Δημοκρατία είναι εκείνη η δημοκρατική πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με τον λαό και εργάζεται αδιάκοπα για μια πατρίδα με εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, αγκαλιάζοντας ανεξαιρέτως όλους τους πολίτες της, στους οποίους παρέχει πολιτική ελευθερία, έννομη πολιτεία, ασφαλή κοινωνία και κοινωνική δικαιοσύνη.

     Για τους λόγους αυτούς οι πανανθρώπινες ιδέες της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν αυθεντικά την ελληνική κοινωνία και αντιτίθενται σε κάθε διχασμό που την ταλάνισε τα τελευταία χρόνια από όσους εκμεταλλεύτηκαν τη δύσκολη περίοδο της κρίσης για να καπηλευτούν τις ελπίδες του λαού. Οδηγώντας, λοιπόν, η Ν.Δ. στη δημιουργική σύνθεση –αφ’ ενός της ελευθερίας του ατόμου να ορίζει τη μοίρα του και να διεκδικεί τα όνειρά του και αφ’ ετέρου της εδραίωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικής παροχής των αγαθών– θέτει στο επίκεντρο την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου και το ήθος της ανάληψης της ευθύνης, σε σχέση με τους συνανθρώπους του. 

     Ήδη η πρώτη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος αποδεικνύει πως η ιστορική νίκη της ΝΔ εδράζεται στην υλοποίηση της εμπιστοσύνης του ίδιου του λαού μας, μια εμπιστοσύνη που ενέπνευσε και κέρδισε επάξια καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε κυρίως για το μέλλον, θέτοντας ως την πρόοδο της Ελλάδας, προσδίδοντας γενικότερα θετικό πρόσημο στην εκστρατεία του και εκπέμποντας ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα που εναντιώνεται στην πόλωση και την απαισιοδοξία.

     Ο λαός μίλησε. Και μίλησε δυνατά. Γιατί έχει πλέον κουραστεί από κομματικές εντάσεις και αναχρονιστικές τακτικές και ζητά επιτακτικά μια σταθερή κυβέρνηση, όπου έμπειρα και πειθαρχημένα στελέχη θα εργαστούν συστηματικά για να επιλύσουν τα προβλήματά του και για αυτό εκείνα εξέπεμψαν κοινό μήνυμα ομόνοιας. 

     Αντιθέτως, τα απανωτά λάθη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οδήγησαν σε νέο αδιέξοδο, αλλά παρόλα αυτά εκείνη συνεχίζει να διεκδικεί πεισματικά ως αποκλειστικό προνόμιο τον αυτοχαρακτηρισμό της λεγόμενης «δημοκρατικής παράταξης». Όμως, η αντιπολίτευση λησμονεί πως η δημοκρατική συμπεριφορά κρίνεται καθημερινά από τις επιλογές του ηγέτη και τις πράξεις των στελεχών της κάθε παράταξης.

     Τάσσω, λοιπόν, τον εαυτό μου, στον δημοκρατικό αγώνα και υπόσχομαι να αγωνιστώ με όλες μου, τις δυνάμεις στην υπηρεσία του τόπου από το δικό μου μετερίζι, παραμένοντας δυναμική, δημιουργική και πάντοτε κοντά σας. Ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 21ης Μαΐου απέδειξε περίτρανα τον μεγάλο βαθμό της ωριμότητάς του και φανέρωσε πως δεν φοβάται από διλήμματα, ούτε επηρεάζεται από μεσσιανισμούς και καταστροφολογίες. Ο λαός μας, στόλισε και πάλι με γαλάζιο χρώμα όλη την Ελλάδα!

     Επομένως, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να εκφράσει και να ενώσει όλους τους Έλληνες, πραγματοποιώντας αυτή την ιστορική νίκη. Και η νίκη αυτή ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη μας! Μια νίκη που μας γέμισε ευθύνη και αύξησε την αίσθηση του καθήκοντος. Πολίτες της Ελλάδας, να αγαπάτε την ευθύνη, να μην αφήσετε την αποχή να θέσει σε ρίσκο το μέλλον των παιδιών μας. Πάμε μπροστά! Προχωράμε στο μέλλον! Μην αφήσετε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω και να καταντήσει μια χώρα βυθισμένη στον διχασμό και την αβεβαιότητα.   

     Η νίκη κατά της τοξικότητας και του λαϊκισμού δεν έχει κριθεί ακόμη οριστικά. Ο λαός μας, έστειλε ένα πρώτο δυναμικό μήνυμα και απέδειξε περίτρανα πως ανταποκρίθηκε ουσιαστικά κατά την κρίσιμη αυτή στιγμή και στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων, τασσόμενος πέρα από τη στείρα συνθηματολογία. Εργάτες, αγρότες, επιστήμονες, νεολαίοι, γυναίκες και άνδρες, τα παιδιά μας, οι πατέρες και οι μητέρες μας, όλοι όσοι αγαπούν πραγματικά την πατρίδα θα βάλουν και πάλι το λιθαράκι τους, για να φτάσει η Ελλάδα μας, ακόμη ψηλότερα! Σας καλώ και πάλι στου αγώνα τη γιορτή, γιατί αυτή είναι η ουσία των εκλογών είναι πως αποτελεί γιορτή της Δημοκρατίας.

*Η Φεβρωνία (Φαίη) Τύρη, είναι Πολιτευτής  Α΄ Θεσσαλονίκης, Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ, Θεολόγος ΑΠΘ – MSc Ποιμαντικής Ψυχολογίας ΑΠΘ και MSc Business Psychology UEL.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Σε κυκλοφορία το παράπλευρο οδικό δίκτυο του κόμβου Κ16 στα δυτικά
Συμπληρώνει πλέον τον ανισόπεδο κόμβο και αποκαθιστά όλες τις οδικές συνδέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Σε κυκλοφορία το παράπλευρο οδικό δίκτυο του κόμβου Κ16 στα δυτικά