Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κόντρα Άδωνι με ΚΚΕ: «Συνδικαλιστές της συμφοράς» - «Υπουργός νούμερο»

Η κόντρα για το εργασιακό νομοσχέδιο επικεντρώθηκε στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις με τον υπουργό Εργασίας να κάνει λόγο για «συνδικαλιστές της συμφοράς» 

Στα άκρα οδηγήθηκε η σύγκρουση στη βουλή με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο ανάμεσα στον  Άδωνι Γεωργιάδη και βουλευτές του ΚΚΕ, με εκατέρωθεν επιθέσεις και χαρακτηρισμούς όταν ο Χρήστος Κατσιώτης του ΚΚΕ αποκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «υπουργό νούμερο».

Η κόντρα για το εργασιακό νομοσχέδιο επικεντρώθηκε στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις με τον υπουργό Εργασίας να κάνει λόγο για «συνδικαλιστές της συμφοράς» καθώς σχολίασε πως η πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο χαρακτηρίστηκε από τη μικρή προσέλευση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο κάτι που δεν έκαναν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι και οι συνδικαλιστές της συμφοράς».

Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι « η ΓΣΣΕ δεν απεργεί σήμερα. Ποιος απεργεί; Η ΑΔΕΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων που δεν αφορά το νομοσχέδιο γιατί απέργησε; Ουδείς γνωρίζει. Απεργεί η ΟΛΜΕ. Γιατί απεργεί; Έτσι, γιατί ακούσανε ότι κάπου έγινε απεργία και είδαν φως και μπήκαν».

Οι δηλώσεις του υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ, με τον κ. Κατσώτη να υπερασπίζεται τη συμμετοχή του κόσμου στη σημερινή διαδήλωση και να αποκαλεί τον κ. Γεωργιάδη «νούμερο υπουργό». 

Σε ό,τι αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της Αρχής και επί των άρθρων 9,10,22,25,26 και 31 ενώ και το ΚΚΕ ανέφερε πως θα καταθέσει παρόμοιο αίτημα

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που λαμβάνει, «η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που προβάλει η αντιπολίτευση δεν είναι τελικά και τόσο μεγάλη…». Χαρακτηριστικά είπε ότι «στην απεργία της ΟΙΕΛΕ, από τους 9.000 ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε όλη την χώρα απήργησαν από 12 έως 30 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, που είναι τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας και λειτούργησαν κανονικά όλα τα ιδιωτικά σχολεία και δεν χάθηκε ούτε μια ώρα μάθημα». Κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να βγουν στο Σύνταγμα «για να δείτε την μεγαλειώδη συγκέντρωση! Δεν υπάρχει ψυχή» και αναρωτήθηκε πώς «είναι δυνατόν να φέρνω ένα τόσο κακό νομοσχέδιο, που καταργεί το 8ωρο, το πενθήμερο και έξω να μην υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος που να απεργεί;».

Ο υπουργός υποστήριξε πως «εάν συνέβαινε θα ήταν φρικώδες, μια κυβέρνηση να νομοθετεί τέτοια πράγματα που λέτε και να μην αντιδρά». Οι μόνοι, είπε ο κ. Γεωργιάδης, «που σήμερα απεργούν είναι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αλλά δεν είναι αυτή μια πανλαϊκή αντίδραση για ένα νομοσχέδιο που θα καταργούσε το 8ωρο και το πενθήμερο». Υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο αυτό «δεν καταργεί ούτε το 8ωρο ούτε το πενθήμερο και αυτό αποδεικνύεται από τα άρθρα 25 και 26». Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι αυτό που γίνεται, είναι ότι «όσοι έχουν πενθήμερο, κυλιόμενο πενθήμερο, και τύχουν να εργαστούν Σάββατο ή Κυριακή, θα έχουν προσαύξηση 40%. Πάλι πενθήμερο θα εργαστούν». Για την παράλληλη απασχόληση, ο υπουργός ανέφερε ότι η διάταξη αυτή «είναι αυτούσια μεταφρασμένη από την Οδηγία που θέλει υποχρεωτικά τα κράτη μέλη, ως εξασφάλιση των δικαιωμάτων του εργαζομένου, να μην του απαγορεύεται, εάν θέλει, να εργάζεται και σε άλλον εργοδότη». 

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως «φαντασιώσεις» των συνδικαλιστών τα όσα αναφέρουν πως δήθεν θα επιτρέπονται οι απολύσεις σε όσους εργαζόμενους δεν συναινούν σε διευθέτηση του χρόνου εργασίας τους». Ο υπουργός αναρωτήθηκε πώς «μπορεί να λέγεται ότι οι οδηγοί των λεωφορείων, ότι πλέον θα εργάζονται 13 ώρες, όταν σήμερα υπάρχει ανώτατο όριο εργασίας». Παρατήρησε πως ενώ «το νομοσχέδιο αυτό δεν αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς συνταγματικά αυτό γίνεται μόνο από το υπουργείο Εσωτερικών, σήμερα εξήγγειλε απεργία η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ και όχι η ΓΣΕΕ» όπως και κανένα σωματείο που αφορά αυτό το σχέδιο νόμου «δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση, ούτε ένα tweet δεν έχει γίνει».

Ο κ. Γεωργιάδης, σχολίασε σκωπτικά πως «η συγκέντρωση κατά των νέων ταυτοτήτων είχε μεγαλύτερη συμμετοχή από την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση» και απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που αντέδρασαν, πρόσθεσε: «Τόσο ρεζίλι έχετε γίνει».

Ο υπουργός υποστήριξε πως «το νομοσχέδιο είναι εξαιρετικά φιλεργατικό». Ζήτησε από τους βουλευτές του ΚΚΕ να του υποδείξουν ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης που δεν δούλεψε. Και οι εργαζόμενοι δούλεψαν και δεν απήργησαν γιατί ξέρουν ότι με την διάταξη που τους αφορά αυξάνει τα εισοδήματά τους». Απέρριψε το επιχείρημα ότι η αποτυχία της απεργιακής κινητοποίησης οφείλεται στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων που την απαγόρευσαν, λέγοντας πως η απόφαση που λέτε είναι μία και αφορά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που όμως το νομοσχέδιο δεν έχει ούτε ένα άρθρο που τους αφορά και δεν τήρησαν τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος.

Κλείνοντας την αρχική του τοποθέτηση, ο υπουργός ανέφερε πως «το νομοσχέδιο έχει την συναίνεση των εργαζομένων. Η απεργία απέτυχε. Γιατί το σχέδιο νόμου είναι υπέρ των εργαζομένων» και ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να το ψηφίσουν με περηφάνεια, τονίζοντας: «Και να ξέρετε ότι στην πράξη ωφελεί τον κόσμο της εργασίας και οδηγεί τους εργαζόμενους σε υψηλότερα εισοδήματα».

Να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας προκάλεσε πολλές φορές τις αντιδράσεις και τις διακοπές των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγριότητες δίχως τέλος σε βάρος ζώων – Παρέμβαση του Αρείου Πάγου (VIDEO)
Μετά τη νέα βαρβαρότητα με τη δολοφονία αρκούδας και των δύο μικρών της εντός των ορίων προστατευόμενης περιοχής Νατούρα στην Κόνιτσα
Αγριότητες δίχως τέλος σε βάρος ζώων – Παρέμβαση του Αρείου Πάγου (VIDEO)