Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Τα «μάζεψε» τελικά ο Ότμαρ Κάρας: «Μου έδωσε προτάσεις ο Τσίπρας…»

Τα «μάζεψε» τελικά ο Ότμαρ Κάρας: «Μου έδωσε προτάσεις ο Τσίπρας…»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Τελικά χθες, «μάζεψε» τις προχθεσινές του αναφορές για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ότμαρ Κάρας, επιβεβαιώνοντας τη δήλωση του Λίεμ Χοάνγκ Νγκοκ, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στο Στρασβούργο λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και κοινωνικές προτάσεις εγγράφως. «Δεν ήρθα εδώ για να αξιολογήσω το έργο του κ. Τσίπρα», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Κάρας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες οι εισηγητές της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου. Ο Λ. Χ. Νγκογκ από την πλευρά του «άδειασε» εκ νέου τον Κάρας, τονίζοντας ότι «δεν είναι αληθές να πούμε ότι ο κ. Τσίπρας ήρθε χωρίς προτάσεις», ενώ παρουσίασε το έντυπο που παρέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του κάλεσε τον Ότ. Κάρας να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

«Του παρέδωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»

Ειδικότερα, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο συνεισηγητής της έκθεσης και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου παραδέχθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του παρέδωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δήλωσε πως στηρίζει το έργο της επιτροπής. Ουσιαστικά, ο χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής ακύρωσε τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος την Τετάρτη, όταν ανέφερε πως «κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις». «Απάντησα σε μια ερώτηση σχετικά με το “γιατί αργήσατε... και μιλάτε μόνο με την κυβέρνηση και τη Βουλή κλπ”. Είπα ότι συζητήσαμε επίσης και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για περισσότερο από μια ώρα και στηρίζει τη δουλειά μας με την ίδια ισχύ όπως κι ο πρωθυπουργός και τα άλλα κόμματα. Είναι απόλυτα σαφές. Αυτό είπα. Δεν αξιολογώ την πολιτική του κ. Τσίπρα εγώ. Εγώ αξιολογώ κι ελέγχω τη δουλειά της Τρόικας», ανέφερε ο Οτμάρ Καράς στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου. Όταν ρωτήθηκε από τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή αν παίρνει πίσω την προχθεσινή του δήλωση, αρνήθηκε να ανασκευάσει, αφού πρώτα είχε παραδεχθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του παρέδωσε αναλυτική τεκμηρίωση.

Δεύτερο «άδειασμα» από τον Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ

«Δεν είναι αληθές να πούμε ότι ο κ. Τσίπρας ήρθε χωρίς προτάσεις. Ήρθε με αυτό το έντυπο τίτλος του οποίου είναι: “Το Ελληνικό Πρόγραμμα Διάσωσης”. Και είναι στα πλαίσια της αναφοράς μας να ακούσουμε τι έχει να πει κάποιος για τις ενέργειες της τρόικας. Είναι πολύτιμο έγγραφο με προτάσεις και θα μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε για να γράψουμε το πρώτο προσχέδιο», δήλωσε εκ νέου ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ που ήδη είχε διαψεύσει τον επικεφαλής και συνεισηγητή του στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Να ζητήσει δημόσια συγνώμη ο Ότ. Κάρας»

Μετά τις νέες δηλώσεις του συνεισηγητή της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι «Ο κ. Κάρας μπορεί να μην έχει το σθένος να "αναιρέσει" όσα συκοφαντικά είπε για τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ουσιαστικά όμως παραδέχεται, όπως και ο έτερος συνεισηγητής της τρόικας, ότι του παραδόθηκαν οι αναλυτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση». «Καλά είναι τα ψέματα, αλλά τελικά δεν μπορεί να κρατήσει η μπογιά τους ούτε λίγες ώρες. Ο κ. Κάρας οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη, ο ίδιος και αυτοί που τον επικαλέσθηκαν» προστίθεται. Για «απρέπεια και χοντράδα» του Ο. Κάρας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Κάρας ότι «έκανε το χατίρι στον φίλο του Αντώνη Σαμαρά και δε σεβάστηκε ούτε την ιδιότητά του Αλέξη Τσίπρα, ούτε τη χώρα που τον φιλοξενεί». Αντέτεινε ότι στη συνάντηση στο Στρασβούργο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει και προφορικά και γραπτώς μέσα από τη Μαύρη Βίβλο τις συστάσεις του.

FAZ: «Ο Αλ. Τσίπρας έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός»

Αναφορές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα φιλοξένησαν χθες οι εφημερίδες Frankfurter Allegmeine Zeitung και Die Zeit, εν όψει των ευρωεκλογών και με αφορμή την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν. Η συντηρητική Frankfurter Allgemeine Zeitung υπογραμμίζει τις δυσκολίες που συναντούν οι πολιτικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου στη διαδικασία αναζήτησης προσωπικοτήτων που θα ηγηθούν των ευρωψηφοδελτίων, διευκρινίζοντας ότι μόνο οι Σοσιαλδημοκράτες και η Αριστερά έχουν διευθετήσει χωρίς προβλήματα το ζήτημα. Οι μεν επιλέγοντας τον Μάρτιν Σουλτς και οι δε τον Αλέξη Τσίπρα. Η Die Zeit προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει το περιορισμένο ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωεκλογές στο παράδειγμα της ανοιχτής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που διοργάνωσαν οι Πράσινοι με απελπιστικά μικρή ανταπόκριση.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
«Αν η κυβέρνηση αποδεχτεί νέα μέτρα, δεν θα αντέξει», λέει ο Φ. Κουβέλης

Νέο εξοπλισμό αποκτά τους επόμενους μήνες το ΑΧΕΠΑ