Έναν νέο αξονικό τομογράφο 128 τομών αναμένεται να αποκτήσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το ΑΧΕΠΑ, στο πλαίσιο μιας ανανέωσης που μοιάζει νε επιχειρείται στον εξοπλισμό του. Παράλληλα, μέσα στους επόμενους δύο μήνες στο νοσοκομείο αναμένεται να έχει εγκατασταθεί νέος μαγνητικός τομογράφος και μέχρι τον Ιούνιο και γ-κάμερα. Επίσης, το ΑΧΕΠΑ έχει ήδη στελεχώσει Γραφείο Ποιότητας ενώ δρομολογείται και η λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου.
Σε δηλώσεις του, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Γιώργος Βέργουλας είπε ότι το κόστος του νέου εξοπλισμού καλύφτηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, η δαπάνη για την προμήθεια του αξονικού και του μαγνητικού τομογράφου ανήλθε στο 1.700.000 (από 850.000 ο καθένας) ενώ το κόστος της γ -κάμερας στις 350.000 ευρώ. «Με τον νέο εξοπλισμό θα βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, θα μειωθεί ο χρόνος νοσηλείας, θα γίνεται ταχύτερα η διακίνηση και επιπλέον το νοσοκομείο θα δέχεται και εξωτερικούς ασθενείς, επομένως αποκτά και πηγή εσόδων», πρόσθεσε ο κ. Βέργουλας. Σημειώνεται ότι ο αξονικός τομογράφος που διέθετε το ΑΧΕΠΑ αντιμετώπισε προβλήματα λειτουργίας ενώ ο μαγνητικός τομογράφος δεν λειτουργούσε και εδώ και μία δεκαετία υπήρχε αίτημα για την αγορά νέου.
Ο διοικητής του νοσοκομείο επισήμανε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη βελτίωση υπηρεσιών θα ζητηθεί η γνώμη των ασθενών, των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων που θα κληθούν να συμπληρώσουν σχετικά ερωτηματολόγια.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου, ο κ. Βέργουλας ανέφερε ότι «θα λειτουργεί με ευθύνη εθελοντών, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν φάρμακα προκειμένου να τα μοιράσουν σε άπορους ασθενείς» και διευκρίνισε ότι «απομένει η έγκριση από τον υπουργό Υγείας προκειμένου να λειτουργήσει».