Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΑΣΟΚ: Θα εξυπηρετήσουμε με κάθε κόστος το συμφέρον του δημόσιου πανεπιστημίου

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αντέδρασε άμεσα και απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τις επικρίσεις που διατύπωσε επειδή δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πενεπιστήμια.

«Αυτά που είναι όντως παρεξηγήσιμα, κ. Μαρινάκη, είναι:

- Γιατί η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο της, επιτρέπει σε fund και κερδοσκοπικά πανεπιστήμια να ιδρύσουν παραρτήματα στη χώρα μας, που βαφτίζει «μη κερδοσκοπικά», ενώ στην πράξη θα είναι το αντίθετο.

-Γιατί επιλέγει να γίνεται η διασφάλιση ποιότητας κρατικών και μη πανεπιστημίων από μια φαινομενικά ανεξάρτητη αρχή, αλλά κατ' ουσίαν ελεγχόμενη από την κυβερνητική πλειοψηφία.

-Γιατί απέφυγε τον δημόσιο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επέλεξε με συνταγματικές ακροβασίες να συντάξει το νομοσχέδιο της σε ένα γραφείο», σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τόνισε πώς «έχει πάντως σε κάτι δίκιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: Το ΠΑΣΟΚ θα εξυπηρετήσει με κάθε κόστος το συμφέρον ενός σύγχρονου δημόσιου πανεπιστημίου προς όφελος των νεότερων γενεών της πατρίδας μας. Άλλωστε το 85% των Ευρωπαίων νέων σε αυτά τα πανεπιστήμια φοιτούν, κ. Μαρινάκη».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον 25χρονο που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της οικογένειας Νέστορα
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του 19χρονου, περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή που η οικογένεια βρέθηκε ξανά στη Ρόδο
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Αντετοκούνμπο: Είμαι ένας μαύρος Έλληνας - Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια
«Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια στον κόσμο», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Αντετοκούνμπο: Είμαι ένας μαύρος Έλληνας - Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια