Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως το σχέδιο Μπάιντεν για τη Γάζα

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως το σχέδιο Μπάιντεν για τη Γάζα
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προοπτική μιας διαρκούς ειρήνης στη Μέση Ανατολή»

Την πλήρη υποστήριξη στο ειρηνευτικό σχέδιο του Αμερικανού προέδρου για τη Γάζα εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του στο «Χ»: «Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως τον οδικό χάρτη @POTUS Biden για κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση όλων των ομήρων, ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση, απόσυρση των IDF και ανοικοδόμηση της Γάζας. Η ανθρωπιστική τραγωδία πρέπει να σταματήσει τώρα. Οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προοπτική μιας διαρκούς ειρήνης στη Μέση Ανατολή».

Υπενθυμίζεται πως, την περασμένη εβδομάδα, ο Τζο Μπάιντεν παρουσίασε ένα οδικό χάρτη τριών φάσεων για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μετά από μήνες εχθροπραξιών.

Ο Μπάιντεν εξήγησε ότι οι ΗΠΑ εστιάζουν αδιάκοπα στην εξεύρεση ενός μόνιμου τέλους στον πόλεμο και στην απελευθέρωση των ομήρων. Στόχος των ΗΠΑ να δημιουργήσουν μια «καλύτερη επόμενη ημέρα» για τη Λωρίδα της Γάζας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Φλούδες πορτοκαλιού: Γιατί δεν πρέπει να τις πετάμε - Η σχέση τους με την καρδιά

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Ελπίζω να μην έχουμε και «πόθεν έσχες Θεσσαλονίκης»