Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στα Χανιά μετέβη σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου συναντήθηκε με τις μητέρες των παιδιών που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στον ΒΟΑΚ, αλλά και με τη μητέρα της 22χρονης που ήταν στο αμάξι και είναι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων.
Σύμφωνα με το zarpanews.gr ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι υπάρχει «μια προσπάθεια συγκάλυψης για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονταν οι νέοι στο κέντρο εκδηλώσεων και πως οι οικογένειες δεν μπορούν να βρουν μάρτυρες που θα βεβαιώσουν την ώρα που τα παιδιά έφυγαν από τη δουλειά τους».
«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ανήλικα παιδιά σε γάμο πολιτικών παραγόντων και να μη μιλάει κανείς. Οι οικογένειες αδυνατούν να βρουν μάρτυρες από φόβο για αντίποινα για να πουν πότε έφυγαν τα παιδιά τους από τον χώρο εργασίας τους. Παιδιά που φτάνουν 12 το μεσημέρι και φεύγουν τρεις ή και πέντε τα ξημερώματα, μερικές φορές χωρίς ένσημα. Η κοπέλα που είναι στη ΜΕΘ είχε φτάσει στις τρεις το μεσημέρι και πήρε τηλέφωνο την μητέρα της ότι φεύγει, στις οκτώ το πρωί. Και όλα αυτά για 80 ευρώ. Αυτό είναι το μεροκάματο των παιδιών που σκοτώθηκαν σε μια καρμανιόλα που είναι ο ΒΟΑΚ».
«Δεν μπορεί αυτή η χώρα να είναι ανάλγητη, είτε είναι αυτά τα παιδιά στο τροχαίο, είτε είναι τα παιδιά στο έγκλημα στα Τέμπη. Κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι η αποτυχία δεν είναι η μοίρα του ελληνικού λαού. Υπάρχουν ευθύνες εδώ και από την πολιτεία και από όσους εργοδότες εκμεταλλεύονται τα φτωχά αυτά παιδιά για ένα μεροκάματο. Αν ήμουν σε μια τέτοια εκδήλωση και έβλεπα παιδιά μικρής ηλικίας στο σέρβις, θα ρωτούσα πόσο χρονών είναι. Δεκαπεντάχρονα παιδιά ήταν εκεί. Κανείς δε ρώτησε;» ανέφερε στη συνέχεια.
Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν κάτι από τη συγκεκριμένη υπόθεση.
«Θα κουκουλωθεί και αυτό; Θα λοιδορηθούν οι οικογένειες ότι δήθεν τα παιδιά πήγαν σε πανηγύρι μετά; Καλώ όσους έχουν γνώση από τη συγκεκριμένη υπόθεση να μιλήσουν, να είναι μάρτυρες στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων και συγχρόνως να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, είτε όσον αφορά υλικό από κάμερες, ούτε από ανθρώπους που έχουν γνώση. Και είναι απαράδεκτο ο Θοδωρής που σκοτώθηκε να μην μπορεί να λάβει έξοδα κηδείας από αυτό το κράτος, επειδή δεν είχε αρκετά ένσημα ως φοιτητής. Πρόκειται για ένα ζήτημα δικαιοσύνης απέναντι σε αυτό που βίωσαν οι οικογένειες αυτές και είναι συνδυασμός εργασιακής εκμετάλλευσης στα παιδιά τους και εγκληματικής κυβερνητικής ευθύνης για τον ΒΟΑΚ», δήλωσε.