Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στη Βιέννη σήμερα ο Μητσοτάκης - Συνάντηση με τον Αυστριακό καγκελάριο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πρώτη διμερή επίσκεψη του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα κατά τη νέα ευρωπαϊκή περίοδο

Στη Βιέννη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Αυστριακό καγκελάριο Karl Nehammer.

Πρόκειται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την πρώτη διμερή επίσκεψη του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα κατά τη νέα ευρωπαϊκή περίοδο και πριν από την πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (σ.σ.17-18 Οκτωβρίου).

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι προτεραιότητες του επόμενου ευρωπαϊκού κύκλου (ανταγωνιστικότητα, άμυνα, ενέργεια κα), καθώς και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό, αλλά και οι εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αυστριακός καγκελάριος προέρχεται, επίσης, από την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μελόνι: Ζητάει να δοθεί χάρη στον κοσμηματοπώλη που σκότωσε δύο ληστές
Πίεση σκοπεύει να ασκήσει η ιταλίδα πρωθυπουργός για την απονομή χάρης στον 72χρονο που έχει καταδικαστεί σε 14 χρόνια και 9 μήνες κάθειρξης
Μελόνι: Ζητάει να δοθεί χάρη στον κοσμηματοπώλη που σκότωσε δύο ληστές