Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στην τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ ο Πρωθυπουργός – Η πρόταση για την ευρωπαϊκή αεράμυνα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Καθώς παρουσιάστηκε από την Κομισιόν, ο οδικός χάρτης για την αμυντική ετοιμότητα της Ευρώπης με ορίζοντα το 2030

Το φιλόδοξο σχέδιο για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία συμμετείχε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συζήτηση, όπως μεταδίδει το ertnews.gr, έγινε με φόντο το νέο βήμα που κάνει η Ένωση, καθώς παρουσιάστηκε από την Κομισιόν, ο οδικός χάρτης για την αμυντική ετοιμότητα της Ευρώπης με ορίζοντα το 2030. Η έκθεση θα αποτελέσει τη βάση των συζητήσεων στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Στην Αθήνα υπάρχει ικανοποίηση, καθώς το περίβλημα που μπαίνει στην ευρωπαϊκή ασπίδα άμυνας έχει ελληνική σχεδίαση με δεδομένο ότι αρκετές από τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού ενσωματώθηκαν στο κείμενο που θα αποτελέσει τη βάση των συζητήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα προχωρήσουν τα κοινά έργα που αφορούν στην ασπίδα της αεράμυνας, μια πρόταση που έχει κατατεθεί από τον κ. Μητσοτάκη τον προηγούμενο Μάρτιο.

Από την άλλη, ενσωματώνεται και η πρόταση που έχει κατατεθεί σε ό,τι αφορά στην ανάγκη να καλύπτεται από τις απειλές drones και τα νότια σύνορα.

Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα περιμένει τη συζήτηση της επόμενης βδομάδας με πολύ αυστήρα ορόσημα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές με δεδομένο ότι θα πρέπει ως το τέλος του χρόνου να ανάψει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το «πράσινο» φως και τα έργα να ξεκινήσουν μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2026.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

 


 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε