Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στο Βερολίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας

Επίσκεψη στο Βερολίνο, κατόπιν προσκλήσεως που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ, πραγματοποιεί την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας

Επίσκεψη στο Βερολίνο, κατόπιν προσκλήσεως που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ, πραγματοποιεί την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος αναχώρησε το πρωί για τη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Παπούλιας πρόκειται να παραστεί σε επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 10 ετών από τη θέσπιση του προγράμματος υποτροφιών Bellevue.

Το πρόγραμμα αφορά στη μετεκπαίδευση και ανταλλαγή νέων ηλικιακά στελεχών από υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης ανάμεσα σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν.

Μετά την εκδήλωση, ο κ. Γκάουκ θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα το Βερολίνο κλείνει για μια ακόμη φορά την συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ, παραμονή της άφιξης του κ. Παπούλια στο Βερολίνο, ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως το θέμα των αποζημιώσεων έχει οριστικά ρυθμιστεί νομικά.

Εξέφρασε την ελπίδα η θέση αυτή να μην επηρεάσει τη διμερή συνεργασία και συμπλήρωσε πως η Γερμανία αναγνωρίζει τις ιστορικές ευθύνες της και προωθεί την ίδρυση ελληνογερμανικού ιδρύματος νεολαίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάσωση μεταναστών στη Νότια Κρήτη: 630 άτομα διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο
Πραγματοποιήθηκαν δύο μεγάλες επιχειρήσεις υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης
Διάσωση μεταναστών στη Νότια Κρήτη: 630 άτομα διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο