Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στην Ιορδανία μέσω Άμπου Ντάμπι πηγαίνει ο Μητσοτάκης – Οι επαφές που θα έχει

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην αυριανή 5η Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται καθ΄οδόν προς το Αμμάν της Ιορδανίας όπου θα συμμετάσχει στην αυριανή 5η Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας. Ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ενδιάμεση στάση στο Άμπου Ντάμπι, όπου σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεϊχη, Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Άμπου Ντάμπι και η συνάντησή του σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, υπογραμμίζει το ρόλο της Ελλάδας ως δύναμης σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ως αξιόπιστου εταίρου σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος ηγέτης της ΕΕ που θα βρεθεί στην περιοχή μετά τις χθεσινές, νέες επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η επίσκεψη αποτελεί μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης, αλλά και επαναβεβαίωσης της ισχυρής στρατηγικής σχέσης Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία θεμελιώθηκε το 2020 με την Κοινή Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης και τη συμφωνία συνεργασίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας και της περαιτέρω εμβάθυνσης μιας ήδη στενής συνεργασίας.

Η Ελλάδα καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τις επιθέσεις κατά των χωρών του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένων των χθεσινών επιθέσεων κατά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ παραμένει προσηλωμένη σε μια διπλωματική λύση που θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη ειρήνη, καθώς και στην πλήρη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοϊας, κατεξοχήν στα Στενά του Ορμούζ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι πρόκειται για την πέμπτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γεγονός που καταδεικνύει το στρατηγικό βάθος των σχέσεων και την ενίσχυσή τους στο διπλωματικό, οικονομικό και αμυντικό επίπεδο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόβατο έκανε βόλτες... ανενόχλητο στο Ηράκλειο - Το έπιασαν μετά από ώρα (VIDEO)
Το ζώο, άγνωστο μέχρι στιγμής σε ποιον ανήκει και από πού ξέφυγε, περιφερόταν επί ώρες στους δρόμους του Ηρακλείου
Πρόβατο έκανε βόλτες... ανενόχλητο στο Ηράκλειο - Το έπιασαν μετά από ώρα (VIDEO)