Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κυπριακό: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σε μια συγκυρία κατά την οποία καταγράφεται αυξημένη κινητικότητα από ΟΗΕ και ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης ενημερώνει τη Δευτέρα (22/6), στη Λευκωσία, το Εθνικό Συμβούλιο για την εικόνα που διαμορφώνεται στο Κυπριακό, σε μια συγκυρία κατά την οποία καταγράφεται αυξημένη κινητικότητα τόσο από πλευράς Ηνωμένων Εθνών όσο και από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνεδρία πραγματοποιείται υπό τη νέα σύνθεση του σώματος, όπως αυτή προέκυψε μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά εκπροσώπων του Κινήματος ΑΛΜΑ και της Άμεσης Δημοκρατίας. Το στοιχείο αυτό προσδίδει επιπλέον πολιτικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνάντηση, καθώς το Εθνικό Συμβούλιο εισέρχεται σε νέα φάση, με διαφορετικούς συσχετισμούς και νέες παρουσίες γύρω από το τραπέζι.

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης αναμένεται να βρεθούν οι πρόσφατες επαφές του Νίκου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, ιδιαίτερα η συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, καθώς και η τελευταία επαφή του με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Κυβερνητική ανάγνωση αναφέρει ότι, τρία δεδομένα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία: η βούληση της ΕΕ να έχει ενεργότερη εμπλοκή στο Κυπριακό, η πρόθεση του Αντόνιο Γκουτέρες να επιχειρήσει νέα πρωτοβουλία πριν από το τέλος της θητείας του και η επιδίωξη της Άγκυρας να αποκομίσει οφέλη από την ευρωπαϊκή της ατζέντα.

Καθοριστική θεωρείται πλέον η επόμενη κάθοδος Ολγκίν στην Κύπρο, μετά τις επαφές της στις Βρυξέλλες, καθώς τότε αναμένεται να διαφανεί αν υπάρχουν προϋποθέσεις για νέα διάσκεψη για το Κυπριακό.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνατος 27χρονου στο 424 στη Θεσσαλονίκη – Στο «σκαμνί» 12 γιατροί και νοσηλευτές
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για το θάνατο του στρατιώτη, λίγες ώρες μετά από επέμβαση ολικής θυρεοειδεκτομής στο 424
Θάνατος 27χρονου στο 424 στη Θεσσαλονίκη – Στο «σκαμνί» 12 γιατροί και νοσηλευτές