Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Άσκηση ετοιμότητας στο “Αμαλία Φλέμινγκ” για τον Έμπολα

Άσκηση ετοιμότητας στο “Αμαλία Φλέμινγκ” για τον Έμπολα
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» άσκηση ετοιμότητας του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος του ιού Έμπολα στη χώρα μας.

Η άσκηση βασίστηκε σε εικονικό περιστατικό ασθενούς μολυσμένου με τον ιό.

Γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, ντυμένοι με ειδικές στολές υποδέχθηκαν στο νοσοκομείο τον «ασθενή» και ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ.

Από το πρωί και πριν το πρακτικό κομμάτι της άσκησης, οι ειδικοί είχαν ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια όσους έλαβαν μέρος σε αυτή και ίσως κληθούν στο απευκταίο μελλοντικό σενάριο να αντιμετωπίσουν ένα πραγματικό περιστατικό.

Ήδη, στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος σε αυτόνομο κτήριο και έχει εξοπλιστεί πλήρως με τα κατάλληλα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά για να φιλοξενήσει, εάν χρειαστεί, ένα πιθανό περιστατικό.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Βράβευση του Συλλόγου Αιμοδοσίας του ΠΑ.ΜΑΚ.

Το ελληνικό ξύδι αναβαθμίζεται