Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Νέες ανακοινώσεις σήμερα για το μοναδικό μνημείο της Αμφίπολης

Νέες ανακοινώσεις σήμερα για το μοναδικό μνημείο της Αμφίπολης
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Παγκόσμιο ενδιαφέρον εν όψει των σημερινών ανακοινώσεων - Νέο σενάριο για το μνημείο που εμπλέκει τον διοικητή της αρχαίας Αμφίπολης Αριστόνοα...

Έρχεται η ώρα για την αποκάλυψη του μυστικού του μοναδικού μνημείου της Αμφίπολης το οποίο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου παγκοσμίως, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες μία με δύο εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανασκαφή στον τύμβο Καστά και να δοθούν στο φως όλες οι απαντήσεις.

Η επιστημονική κοινότητα και τα μέσα ενημέρωσης, ελληνικά και διεθνή, έχουν το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή ενημέρωση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί, λίγο μετά το μεσημέρι, από την υπεύθυνη Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού Άννα Παναγιωταρέα, αναφορικά με τις εξελίξεις και τα τελευταία νέα από την ανασκαφή στον λόφο Καστά.

Υπενθυμίζεται ότι η ανασκαφή διακόπηκε την περασμένη Παρασκευή λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή, ωστόσο άρχισε πάλι, με την ανασκαφική ομάδα να συνεχίζει προσεκτικά την αφαίρεση των χωμάτων από τον τρίτο θάλαμο.

Αριστόνους: Το νέο σενάριο του τάφου της Αμφίπολης

Πάντως, οι εικασίες για το μοναδικό μνημείο δεν έχουν τελειωμό, με τελευταίο σενάριο να θέλει τον Αριστόνοα - διοικητή της Αμφίπολης και πρόσωπο άμεσα συνδεδεμένο με τον Μέγα Αλέξανδρο και την μητέρα του Ολυμπιάδα – να είχε κάποια σχέση με την ανέγερση του Τύμβου Καστά.

Έτσι και αλλιώς, όπως αναφέρει και η ανασκαφική ομάδα, τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως μέχρι στιγμής δείχνουν ότι μπορεί ο μεγαλοπρεπής τύμβος να συνδέεται με την μακεδονική βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο Αρριανός, ιστορικός του 1ου μ.Χ. αιώνα, πιστοποιεί ότι ο Αριστόνους ήταν έμπιστος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ακόμη, ο Αριστόνους ανέλαβε τη διοίκηση της Αμφίπολης, την οποία παρέδωσε τελικά στον Κάσσανδρο μόνο κατόπιν εντολής της Ολυμπιάδας. Παρά τον μεγάλο σεβασμό που υποτίθεται ότι έτρεφε ο Κάσσανδρός για τον Αριστόνοα, λόγω της στενής του σχέσης με τον Μέγα Αλέξανδρό, τελικά διέταξε τον θάνατο του.

Έτσι λοιπόν, η υπόθεση που γίνεται και στην οποία πρωταγωνιστεί ο Αριστόνους, είναι ότι, ως αποδεδειγμένα πιστός στον Αλέξανδρο και την Ολυμπιάδα, ανέλαβε να κατασκευάσει ένα μεγαλοπρεπές ταφικό μνημείο εις μνήμην του μεγάλου στρατηλάτη που ήταν τότε νεκρός.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Σε επιφυλακή το ΕΣΥ για τον Έμπολα

Με το διπλό από τις Σέρρες έφυγε ο Ηρακλής