Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Όχι» στην κατάργηση της φρούρησης δικαστικών, λένε οι εισαγγελείς

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Να μην σταματήσει η αστυνομική φρούρηση εισαγγελέων και δικαστών που αποτελούν «στόχους», ζητεί η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Να μην σταματήσει η αστυνομική φρούρηση εισαγγελέων και δικαστών που αποτελούν «στόχους», ζητεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), με αφορμή πρόσφατη εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, σχετικά με «τη δρομολόγηση δραστικής μείωσης του αριθμού των αστυνομικών, στους οποίους έχει ανατεθεί η φρούρηση προσώπων- στόχων», επισημαίνει την ανάγκη η δρομολογούμενη ρύθμιση να μην συμπεριλάβει δικαστές και εισαγγελείς.

Όπως αναφέρει η Ένωση, λόγω «της ειδικής φύσης των καθηκόντων (χειρισμός υποθέσεων με μεγάλη βαρύτητα, με εμπλεκόμενα πρόσωπα με επικινδυνότητα κ.λπ.) και της δημόσιας θέσης των δικαστικών λειτουργών, η Πολιτεία επιβάλλεται να λάβει ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία τους, διακρίνοντάς τους από άλλα υπό φρούρηση πρόσωπα-στόχους του δημόσιου βίου που -πιθανώς- έχουν τη δυνατότητα διατήρησης προστασίας και με ίδια μέσα».

Η ΕΕΕ εκτιμά ότι «η Πολιτεία θα συμμεριστεί ως προφανείς τους λόγους που υπαγορεύουν τη διατήρηση της φύλαξης των δικαστικών λειτουργών ως έχει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον 25χρονο που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της οικογένειας Νέστορα
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του 19χρονου, περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή που η οικογένεια βρέθηκε ξανά στη Ρόδο
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο