Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υπουργείο Παιδείας: Δεν καταργούνται τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Διέψευσε κατηγορηματικά το υπουργείο Παιδείας τις φήμες ότι είναι στις προθέσεις του η κατάργηση των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων

Διέψευσε κατηγορηματικά το υπουργείο Παιδείας τις φήμες ότι είναι στις προθέσεις της πολιτικής του ηγεσίας η κατάργηση των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, κάνοντας λόγο για «κακόπιστες διαδόσεις».

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς έκανε δεκτή την παραίτηση των μελών της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) και πλέον όλες οι αρμοδιότητές της ασκούνται από την υπερκείμενη αρχή.

Τα μέλη της ΔΕΠΠΣ υπέβαλαν χθες τις παραιτήσεις τους μετά από συνάντησή τους με τον κ. Μπαλτά, καταγγέλλοντας ότι τους αντιμετώπισε απαξιωτικά και ότι χαρακτήρισε το σύστημα των πειραματικών σχολείων «χιτλερικό», λέγοντας ότι αυτή είναι η ιδεολογική του άποψη.

«Οι διαφαινόμενες προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας όπως αυτές αποτυπώθηκαν κατ' αρχάς στο δημόσιο λόγο της και ακολούθως στις συναντήσεις με τη ΔΕΠΠΣ κινούνται σε μια κατεύθυνση ολοκληρωτικής απαξίωσης του όλου θεσμικού πλαισίου και της προσπάθειας για ένα καλό, ποιοτικό, καινοτόμο δημόσιο σχολείο», ανέφεραν σε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποίησαν ότι υπέβαλαν παραίτηση.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Χασάπης, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με τη ΔΕΠΠΣ, να είπε στους εκπροσώπους των σχολείων, όταν εκείνοι ανέφεραν ότι διοικούν 60 σχολεία σε όλη τη χώρα και έχουν την ευθύνη για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους, ότι «δεν διοικούν τίποτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανία: Εκκενώνονται δύο νοσοκομεία στο Κίεβο υπό το φόβο ρωσικών επιδρομών
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 1.682 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης
Ουκρανία: Εκκενώνονται δύο νοσοκομεία στο Κίεβο υπό το φόβο ρωσικών επιδρομών
«Ακριβό μου σπίτι»: Δεύτερη ακριβότερη στην ΕΕ η Ελλάδα - Πόσος μισθός πάει για στέγαση
Eάν ληφθεί υπόψη το εισόδημα που έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά, τότε θεωρείται η δεύτερη ακριβότερη χώρα στη στέγαση
«Ακριβό μου σπίτι»: Δεύτερη ακριβότερη στην ΕΕ η Ελλάδα - Πόσος μισθός πάει για στέγαση