Σημείωσε πάντως ότι «όλα τα κομμάτια της συμφωνίας που πετύχαμε θα γίνουν κοινοβουλευτικό έργο και τότε όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην «ενδεικτική ψηφοφορία» επί της συμφωνίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι όλοι λειτουργούμε «με το βάρος της ευθύνης μας».
Όσον αφορά στο θέμα της αποπληρωμής των ομολόγων του ΔΝΤ που λήγουν, ο κ. Παππάς είπε ότι θα καλυφθούν. Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων να βρεθεί λύση και τόνισε πως δεν εξετάζεται παράταση των οφειλόμενων στο ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί και διά της αποφάσεως του Εurogroup ότι θα εκπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις, σημείωσε και πρόσθεσε πως σε αυτό δεσμεύονται και οι εταίροι. Επισήμανε ότι «θα διευκρινιστεί και το δημοσιονομικό κενό, όχι ερήμην του πρωτογενούς πλεονάσματος και η χώρα θα μπει σε περίοδο ομαλότητας». Δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα νέων εκλογών, καθώς η κυβέρνηση έχει «σαφή λαϊκή εντολή και συμπαγή πλειοψηφία». Για τις επικρίσεις Σόιμπλε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Παπάς ανέφερε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να δει πώς θα αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά του προβλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ τον κατηγόρησε ότι εξέφρασε την πιο ακραία και επιθετική γραμμή εναντίον της Ελλάδας. Τέλος, είπε πως ο ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί και πως ο νόμος για τα ακίνητα θα καθυστερήσει λίγο, ενώ προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα, θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ όπου θα προβλέπεται μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Προτεραιότητα στις προσλήψεις έχουν, όπως επισήμανε, όσοι απολύθηκαν από την παλιά ΕΡΤ η οποία θα λειτουργήσει από μηδενική βάση.