Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Π. Λαφαζάνης: Προάσπιση της νομιμότητας στις Σκουριές με στέρεα βήματα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Π. Λαφαζάνης: Προάσπιση της νομιμότητας στις Σκουριές με στέρεα βήματα

Για λήψη των απαραίτητων αποφάσεων «με γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας» δεσμεύθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφορικά με την επένδυση στις Σκουριές, σε συνάντηση που είχε με μέλη της επιτροπής αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε αποφασισμένος να εξετάσει το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική με γνώμονα «την προάσπιση της νομιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης».

Για τον σκοπό αυτόν διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και οι απαραίτητες αποφάσεις και πρόσθεσε πως το κάθε βήμα που θα κάνει το υπουργείο προς την κατεύθυνση αυτή θα είναι «στέρεο, τεκμηριωμένο και αποτελεσματικό».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα υποστήριξαν ότι η Ελληνικός Χρυσός προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στις Σκουριές, στηριζόμενη σε αποφάσεις αδειοδότησης της προηγούμενης κυβέρνησης, τον οποίων τη νομιμότητα αμφισβητούν.

Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο, παρουσιάσαν συγκεκριμένα στοιχεία για τις «τραγικά αρνητικές επιπτώσεις» που θα έχει η συνέχιση των εργασιών και η ανάπτυξη των εγκαταστάσεων εξόρυξης και επεξεργασίας στο περιβάλλον, στην υγεία των κατοίκων, αλλά και στις γενικότερες αναπτυξιακές και παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Athens Open WTA 250: Η Σάκκαρη «λύγισε» από την Κρεϊτσίκοβα στον τελικό της Αθήνας
Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στον τελικό του Athens Open και η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα κατέκτησε τον τίτλο με νίκη με 2-0 σετ
Athens Open WTA 250: Η Σάκκαρη «λύγισε» από την Κρεϊτσίκοβα στον τελικό της Αθήνας