«Αυτό θα συνιστούσε μια παρέμβαση στη ροή της απονομής της Δικαιοσύνης. Εάν η ίδια η Δικαιοσύνη κρίνει ότι υπάρχει διαρκής αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής συνεδριάσεων του δικαστηρίου, ο υπουργός κατά το νόμο, ύστερα από αίτηση του διευθύνοντος τη δίκη δικαστή, θα έχει ευθύνη να εξεύρει μία λύση που θα χρειαστεί πάντως κάποιο χρόνο» επισημαίνεται.
Την Πέμπτη, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στις φυλακές Κορυδαλλού, κατατέθηκε από τον δήμο, την αντιπεριφέρεια Πειραιά και την πολιτική αγωγή επισήμως το αίτημα για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο. Ο κ. Κασιμάτης τόνισε ότι για δεύτερη φορά ο Κορυδαλλός βρίσκεται σε «κατάσταση πολιορκίας» με τα σχολεία κλειστά, υπογραμμίζοντας ότι γύρω από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών βρίσκονται 11 σχολικές μονάδες και η διεξαγωγή της δίκης στη διάρκεια των εξετάσεων θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Σημείωσε, επίσης, ότι το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να προχωρήσει σε μεταφορά των μαθητών για τις εξετάσεις σε σχολικές μονάδες στη Νίκαια και το Κερατσίνι. Ο δήμαρχος, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη στο δικαστήριο, πρόσθεσε ότι όλοι οι φορείς της πόλης συμφωνούν ότι η δίκη πρέπει να φύγει από τον Κορυδαλλό.
Τοποθέτηση στο δικαστήριο έκανε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος ανέφερε ότι οι συνθήκες της συγκεκριμένης αίθουσας δεν παρέχουν εγγυήσεις για τη δημοσιότητα της δίκης. Απαντώντας στο αίτημα, η πρόεδρος του δικαστηρίου σημείωσε ότι η έδρα δεν έχει την αρμοδιότητα να κρίνει εάν η αίθουσα είναι ακατάλληλη και υποστήριξε ότι είναι ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπογράμμισε, δε, πως εάν υπάρχει άλλος κατάλληλος χώρος, είναι θετική στο να μεταφερθεί η δίκη εκεί αμέσως.