Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Β. Ντομπρόφσκις: Συμφωνία με την Ελλάδα το ταχύτερο δυνατό

Β. Ντομπρόφσκις: Συμφωνία με την Ελλάδα το ταχύτερο δυνατό

Προβληματισμένος για την εξέλιξη της ελληνικής υπόθεσης εμφανίσθηκε σήμερα Παρασκευή από τη Ρίγα της Λετονίας ο αρμόδιος Επίτροπος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Μιλώντας στο Bloomberg, o κ. Ντομπρόφσκις χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα «πολύ πολύπλοκη» και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές το ταχύτερο δυνατό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επιταχυνθούν, με την ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

«Είναι σημαντικό για όλες τις πλευρές, ιδιαίτερα για την Ελλάδα, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», δήλωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο απομείωσης του ελληνικού χρέους, κάτι που ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έθεσε χθες στους κ.κ. Μέρκελ και Ολάντ, ο αρμόδιος Επίτροπος για το ευρώ αποσαφήνισε πως οι εταίροι δεν συζητούν το ενδεχόμενο διαγραφής μέρους του ελληνικού δημόσιου χρέους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Απειλή το φλοιοφάγο έντομο για το Σέιχ Σου - Έκκληση για άμεση δράση
Οι προτάσεις του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών για να μην επέλθει και φέτος καταστροφή εξαιτίας του φλοιοφάγου εντόμου
Θεσσαλονίκη: Απειλή το φλοιοφάγο έντομο για το Σέιχ Σου - Έκκληση για άμεση δράση
Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία
Πιστεύουμε ότι χωρίς αυξημένη πίεση, η Ρωσία δεν θα λάβει πραγματικά πρακτικά μέτρα για να τερματίσει τον πόλεμο, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία