Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε θέση μάχης το ΕΚΠΑ για τυχόν ανάκληση επαναπροσλήψεων

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου της Αθήνας βρίσκεται σε εγρήγορση

Την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη κατάργηση του νόμου με τον οποίο επέστρεψαν στο ΕΚΠΑ οι υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα εκφράζουν οι πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου της Αθήνας βρίσκεται σε εγρήγορση με αφορμή το απόσπασμα του κειμένου της συμφωνίας Αθήνας - δανειστών, βάσει του οποίου οι κυβέρνηση θα επανεξετάσει -με στόχο να τροποποιήσει- του νόμους που ψηφίστηκαν το α’ εξάμηνο (εκτός του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση), οι οποίοι συνιστούν «υπαναχωρήσεις σε σχέση με προηγούμενες δεσμεύσεις του προγράμματος». Κατά τις πρυτανικές Αρχές, με την επαναφορά των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αποκαταστάθηκε μια κραυγαλέα αδικία, «αυτή της εξαρχής αθεμελίωτης εισήγησης περί του αριθμού και των κλάδων του δήθεν πλεονάζοντος προσωπικού».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει τεκμηριωμένα στοιχεία για την ανάγκη διατήρησης τουλάχιστον του προσωπικού που σήμερα διαθέτει».

«Αυτό καταδείχθηκε άλλωστε πέραν πάσης δυνατής αμφιβολίας από την αντικειμενική υποβάθμιση σειράς υπηρεσιακών λειτουργιών του Ιδρύματος κατά το διάστημα της αδίστακτης αποψίλωσής του από τόσα έμπειρα και ικανά στελέχη με την περιβόητη πλέον “διαθεσιμότητα”, που καταδίκασε το Πανεπιστήμιο σε παρατεταμένη αδιαθεσία και καχεξία», συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με το ΕΚΠΑ, από το απόσπασμα του κειμένου της συμφωνίας «προκύπτει σαφώς η δυνατότητα της Πολιτείας να χειρισθεί το θέμα με σύνεση και λογική, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος».

«Θα μαρτυρούσε τουλάχιστον έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας να ερμηνευθεί η παραπάνω διάταξη ως εξαγγελία μιας ανθρωπιστικής κρίσης με στόχο τους μόλις αποκατασταθέντες διοικητικούς μας υπαλλήλους», τονίζουν οι πρυτανικές Αρχές και ξεκαθαρίζουν ότι «είναι σε εγρήγορση για το θέμα, ούτως ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Ιδρύματος, το δίκαιο των στελεχών του και την δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας και απόδοσής του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στη σωστή κατεύθυνση η απαγόρευση πατινιών στους κάτω των 17 ετών
Πώς σχολιάζουν φορείς της πόλης μας και απλοί πολίτες το νέο νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλή προς ψήφιση
Θεσσαλονίκη: Στη σωστή κατεύθυνση η απαγόρευση πατινιών στους κάτω των 17 ετών
Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Στην σημασία της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης στάθηκε μέλος της Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, τονίζοντας πως οι παραλίες Χαλκιδικής και...
Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική