Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Εντός της εβδομάδας οι βάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Εντός της εβδομάδας οι βάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Εκτιμάται ότι θα υπάρξει μεγάλη πτώση στις δημοφιλείς σχολές, αλλά και σε κάποιες σχολές της περιφέρειας
Από αύριο έως την Παρασκευή αναμένεται να δoθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις για τις σχολές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας.

Εκτιμάται ότι θα υπάρξει μεγάλη πτώση στις δημοφιλείς σχολές, αλλά και σε κάποιες σχολές της περιφέρειας, όπου αναμένεται να υπάρξουν ακόμη και κενές θέσεις. Μικρή άνοδος προβλέπεται στις σχολές που κινούνται στα 11.000 με 13.000 μόρια.

Οι χαμηλές βαθμολογίες των υποψηφίων σε μαθήματα κατεύθυνσης, όπως τα Αρχαία, τα Μαθηματικά και η Φυσική, που έχουν αυξημένο συντελεστή βαρύτητας, αποτελούν έναν από τους παράγοντες που θα οδηγήσουν τις βάσεις σε χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με πέρυσι.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων φαίνεται ότι θα παίξει η επιλογή αρκετών υποψηφίων να δηλώσουν σχολές κοντά στον τόπο διαμονής τους, κυρίως λόγω του νέου νομοθετικού πλαισίου, που περιορίζει τον αριθμό δικαιούχων μετεγγραφών.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Διακοπή νερού στην Καλαμαριά, λόγω εργασιών για το Μετρό

Στον Πειραιά εντός της ημέρας το «Ελ.Βενιζέλος» με πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη