Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο. Γεροβασίλη: Ψευδή όσα λέγονται ότι δεν ζητήθηκε βοήθεια από τη Frontex

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τι είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού και το θέμα με την έξοδο από τη συνθήκη Σένγκεν

Απέρριψε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια από τη Frontex για τη διαχείριση του προσφυγικού, ενώ χαρακτήρισε ανύπαρκτο το θέμα εξόδου της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι είναι ψευδή αυτά που διαρρέονται ότι δεν ζητήθηκε η βοήθεια. «Η Ελλάδα έχει ζητήσει τη βοήθεια της Frontex με επίσημα αιτήματα και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Από όσα ζητήθηκαν η Frontex ανταποκρίθηκε περίπου στο 1/10», υποστήριξε.

Πάντως, παραδέχθηκε ότι έχει καθυστερήσει η δημιουργία των hot spots, αλλά πρόσθεσε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι ενέργειες ώστε η χώρα να είναι συνεπής στη συγκεκριμένη υποχρέωση ως τα τέλη του χρόνου.

Εξάλλου, η κ. Γεροβασίλη απέκλεισε κατηγορηματικό ενδεχόμενο εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν, λέγοντας πως σχετικά σενάρια είναι ενάντια στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

«Τέτοιες διαθέσεις είναι πλήγμα στην καρδιά της Ε.Ε.», σημείωσε και μίλησε για ορισμένες φωνές που ενδεχομένως δεν θέλουν την ενότητα της Ε.Ε..

«Τα ανακοινωθέντα λένε ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται επαρκώς στις υποχρεώσεις της. Τέθηκαν κάποια θέματα επιτάχυνσης», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανατροπή από Ryanair: Τι λέει η εταιρεία για το σπασμένο παράθυρο σε πτήση από Θεσσαλονίκη
Δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας σχετικά με την πτήση θρίλερ – Πότε είχε γίνει επισκευή και συντήρηση στον κινητήρα του αεροσκάφους
Ανατροπή από Ryanair: Τι λέει η εταιρεία για το σπασμένο παράθυρο σε πτήση από Θεσσαλονίκη
Σακίρα: Έλαμψε στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ - Το φόρεμα με 200.000 κρύσταλλα
Η Κολομβιανή σταρ επέλεξε μία custom δημιουργία Roberto Cavalli που χρειάστηκε πάνω από δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί
Σακίρα: Έλαμψε στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ - Το φόρεμα με 200.000 κρύσταλλα