Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ν. Τόσκας: Το δακρυγόνο είναι το ηπιότερο μέσο «αποτροπής καταστάσεων»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Με αφορμή ερώτηση για τους συνταξιούχους

Σε συνδυασμό «ατυχών συγκυριών» και «ατυχών χειρισμών» απέδωσε τη χρήση χημικών εναντίον των συνταξιούχων από τα ΜΑΤ, την περασμένη Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο ίδιος τόνισε ότι το δακρυγόνο δεν είναι αρεστό, αλλά είναι το ηπιότερο μέσο για την αποτροπή διαφόρων καταστάσεων. Σημείωσε, δε, ότι πλέον δεν γίνεται η μαζική χρήση χημικών του παρελθόντος.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη σχετικά με τη συμπεριφορά των ΜΑΤ απέναντι στους συνταξιούχους του ΠΑΜΕ, ο Ν.Τόσκας ανέφερε:

«Τη συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να υπήρξε συνδυασμός ατυχών συγκυριών και ατυχών χειρισμών, αλλά δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση και αυτό το υπουργείο να κατηγορείται για υπερβολές στα θέματα καταστολής και στη χρήση αστυνομικής βίας».

Ο κ. Παναγούλης υποστήριξε ότι «υπερήλικες συνταξιούχοι δέχθηκαν σκληρή επίθεση από τα ΜΑΤ» προσθέτοντας ότι «αυτές τις σκηνές τις είχαμε ξαναδεί και επί κυβερνήσεων ΝΔ».

Ο κ. Τόσκας αντέτεινε ότι δεν πρέπει να συνδέεται η μαζική χρήση χημικών του παρελθόντος με την περιορισμένη χρήση που γίνεται σήμερα, ενώ παρατήρησε ότι το δακρυγόνο δεν είναι αρεστό, αλλά είναι το ηπιότερο μέσο για την αποτροπή διαφόρων καταστάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί