Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ποτάμι: Μετά τον υπερ-υπουργό καναλιών, ετοιμάζεται και γγ Ίντερνετ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Σχέδιο ελέγχου και στο Διαδίκτυο»

Σχέδιο της κυβέρνησης να ελέγξει και την ενημέρωση στο διαδίκτυο, στις ιστοσελίδες, καταγγέλλει το Ποτάμι, λέγοντας πως «μετά τον υπερ-Υπουργό καναλιών, η κυβέρνηση ετοιμάζει και τον υπερ-Γενικό Γραμματέα Internet! Στόχος του τα media στο Ιnternet».

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι επικαλείται δημοσιεύματα και δηλώσεις του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία, «το ΕΣΡ παραμερίζεται και πάλι, αυτή τη φορά από τον Γενικό Γραμματέα Τύπου και Ενημέρωσης, ο οποίος εξουσιοδοτείται να κρίνει σε ποια sites θα δίνεται κρατική διαφήμιση. Τα κριτήρια; Μεταξύ άλλων, η διασπορά ψευδών ειδήσεων».

«Τι είναι όμως ψέμα και ποιος θα το ορίζει; Η απάντηση είναι σαφής: Ο υπερ-Γενικός. Από τα μεγάλα παραμύθια του ΣYΡΙΖΑ στους μεγάλους λογοκριτές» προσθέτει το Ποτάμι.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Κρέτσου, ο οποίος «συνδέει την εξακρίβωση ψευδών ειδήσεων από διάφορες ιστοσελίδες με την χορήγηση κρατικής διαφήμισης» και ερωτηθείσα «ποιος επιφορτίζεται με την ευθύνη των ψευδών ειδήσεων και τι γίνεται όταν μη επαληθεύσιμες ειδήσεις διακινούνται από την ίδια την κυβέρνηση, λ.χ τα non-papers μέχρι την συμφωνία του Ιουλίου, τελικώς δεν επαληθεύτηκαν από τις μετέπειτα εξελίξεις», η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «η σκέψη του γγ διατυπώνει την πρόθεση να συμβεί ακριβώς αυτό».

Ως προς τις, σύμφωνα με την ερώτηση, «μη επαληθεύσιμες ειδήσεις», η κ. Γεροβασίλη απάντησε είπε ότι «είναι διαφορετικό πράγμα να λες ότι 'έχω αυτήν την πολιτική θέση, αλλά για αυτούς τους λόγους αναγκάζομαι να τροποποιήσω την στάση μου', και μάλιστα αυτό να το θέτεις στον ελληνικό λαό για να το κρίνει, και τελείως διαφορετικό πράγμα να παράγεις ψευδή είδηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έθεσε σήμερα συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων
ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»
«Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι», είπε και προανήγγειλε παρεμβάσεις για το κόστος ζωής – «Πήραμε λάθος δρόμους τη δεκαετία του 1980»
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»
Νέο Κοινωνικό Οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη – Δωρεάν υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες
Από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και στήριξη από την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας
Νέο Κοινωνικό Οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη – Δωρεάν υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες