Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Ποτάμι: Μετά τον υπερ-υπουργό καναλιών, ετοιμάζεται και γγ Ίντερνετ

Ποτάμι: Μετά τον υπερ-υπουργό καναλιών, ετοιμάζεται και γγ Ίντερνετ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Σχέδιο ελέγχου και στο Διαδίκτυο»

Σχέδιο της κυβέρνησης να ελέγξει και την ενημέρωση στο διαδίκτυο, στις ιστοσελίδες, καταγγέλλει το Ποτάμι, λέγοντας πως «μετά τον υπερ-Υπουργό καναλιών, η κυβέρνηση ετοιμάζει και τον υπερ-Γενικό Γραμματέα Internet! Στόχος του τα media στο Ιnternet».

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι επικαλείται δημοσιεύματα και δηλώσεις του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία, «το ΕΣΡ παραμερίζεται και πάλι, αυτή τη φορά από τον Γενικό Γραμματέα Τύπου και Ενημέρωσης, ο οποίος εξουσιοδοτείται να κρίνει σε ποια sites θα δίνεται κρατική διαφήμιση. Τα κριτήρια; Μεταξύ άλλων, η διασπορά ψευδών ειδήσεων».

«Τι είναι όμως ψέμα και ποιος θα το ορίζει; Η απάντηση είναι σαφής: Ο υπερ-Γενικός. Από τα μεγάλα παραμύθια του ΣYΡΙΖΑ στους μεγάλους λογοκριτές» προσθέτει το Ποτάμι.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Κρέτσου, ο οποίος «συνδέει την εξακρίβωση ψευδών ειδήσεων από διάφορες ιστοσελίδες με την χορήγηση κρατικής διαφήμισης» και ερωτηθείσα «ποιος επιφορτίζεται με την ευθύνη των ψευδών ειδήσεων και τι γίνεται όταν μη επαληθεύσιμες ειδήσεις διακινούνται από την ίδια την κυβέρνηση, λ.χ τα non-papers μέχρι την συμφωνία του Ιουλίου, τελικώς δεν επαληθεύτηκαν από τις μετέπειτα εξελίξεις», η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «η σκέψη του γγ διατυπώνει την πρόθεση να συμβεί ακριβώς αυτό».

Ως προς τις, σύμφωνα με την ερώτηση, «μη επαληθεύσιμες ειδήσεις», η κ. Γεροβασίλη απάντησε είπε ότι «είναι διαφορετικό πράγμα να λες ότι 'έχω αυτήν την πολιτική θέση, αλλά για αυτούς τους λόγους αναγκάζομαι να τροποποιήσω την στάση μου', και μάλιστα αυτό να το θέτεις στον ελληνικό λαό για να το κρίνει, και τελείως διαφορετικό πράγμα να παράγεις ψευδή είδηση».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Φ. Κουβέλης: «Αίρονται οι λόγοι της αποχώρησής μας από τον Συνασπισμό…»

Άννα Ευθυμίου: «Η κυβέρνηση οδηγεί την αγορά εργασίας σε πλήρη κατάρρευση»