Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένα απέραντο hot spot η Εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας

Ακινητοποιημένα λεωφορεία με πρόσφυγες

Σε ένα απέραντο hotspot έχει μεταβληθεί η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από τη Θήβα μέχρι και τη Φθιώτιδα. Από το μεσημέρι της Δευτέρας όλα τα μοτέλ της περιοχής είναι γεμάτα με λεωφορεία στα οποία επέβαιναν πρόσφυγες που κατευθύνονταν στην Ειδομένη. Οι εντολές της αστυνομίας ήταν διαφορετικές, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να έχει ακινητοποιήσει περισσότερους από 500 πρόσφυγες στο ύψος των Θηβών, στο 90ό χλμ. Στη Λαμία έχουν ακινητοποιηθεί περισσότερα από 30 λεωφορεία σε διάφορα μοτέλ της Εθνικής οδού, ή και στην είσοδο της Λαμίας και πάνω από 1.500 πρόσφυγες παραμένουν εκεί περιμένοντας τις εξελίξεις.

Πριν από λίγο, η αστυνομία άρχισε σιγά-σιγά να διοχετεύει δυο-δυο λεωφορεία κάθε μισή ώρα, ενώ συγχρόνως φτάνουν στη Λαμία και άλλα λεωφορεία από την Αθήνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι φορείς της περιοχής προσπάθησαν να ανταποκριθούν συγκεντρώνοντας ό,τι τρόφιμα μπορούσαν, αλλά ωστόσο εκείνο που ζητούν οι πρόσφυγες, είναι να συνεχίσουν το ταξίδι τους και μάλιστα άμεσα. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου που έμειναν ακινητοποιημένοι στη Λαμία, δημιουργήθηκαν εντάσεις, με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες να ζητούν επίμονα να συνεχιστεί το ταξίδι τους. Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να τους επιτηρούν, ωστόσο η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς δεν υπάρχουν ούτε οι στοιχειώδεις συνθήκες για να περάσουν και δεύτερο βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάκληση για τρόφιμο γνωστής επωνυμίας από τα ράφια σούπερ – μάρκετ (ΦΩΤΟ)
Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου – Τι βρέθηκε μετά από ελέγχους που έκανε στη Βόρεια Ελλάδα
Ανάκληση για τρόφιμο γνωστής επωνυμίας από τα ράφια σούπερ – μάρκετ (ΦΩΤΟ)
Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Ακούω τους πολίτες για την ανάπλαση ΔΕΘ» - Τι είπε για Μετρό, FlyOver
Πότε είπε ότι θα παραδοθεί το Fly Over – «Με το μετρό και την επέκταση στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα»
Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Ακούω τους πολίτες για την ανάπλαση ΔΕΘ» - Τι είπε για Μετρό, FlyOver