Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στον Πειραιά η Β. Ρεντγκρέιβ: «Να ντρέπεται η Ευρώπη»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Γνωστή για την ακτιβιστική δράση της

Τους μετανάστες και πρόσφυγες στην πύλη Ε-1 στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε το πρωί η πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, γνωστή για την ακτιβιστική δράση της. Η κ. Ρεντγκρέιβ συνομίλησε με πρόσφυγες και μετανάστες, ακούγοντας τους με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πολλοί ανέφεραν ότι θέλουν να φύγουν προς την Ευρώπη, αλλά τα σύνορα είναι κλειστά. Η Βρετανίδα ηθοποιός αγκάλιασε πολλά μικρά παιδάκια και χαιρέτισε πολλές μητέρες, ενώ σε δηλώσεις της τόνισε ότι η είναι ντροπή για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους που δεν δέχονται τους πρόσφυγες και πολλές χώρες εξακολουθούν να έχουν κλειστά τα σύνορα. Η πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός, Βανέσα Ρεντγκρέιβ επισκέφθηκε την κλινική των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην πύλη Ε1.

Καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της προσπάθησε να ακούσει όσο το δυνατόν περισσότερες ιστορίες προσφύγων. Η κ. Ρεντγκρέιβ συγκινήθηκε ακούγοντας την ιστορία μίας εγκύου από το Αφγανιστάν για το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της ως την Ελλάδα. Η γυναίκα νοσηλεύεται στην κλινική των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα». Τη Βρετανίδα ηθοποιό συνόδευαν ο θεατρικός συγγραφέας Μάρτιν Σέρμαν και εκ μέρους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» ο υπεύθυνος προγραμμάτων του ελληνικού τμήματος, Απόστολος Βεΐζης. Η κ. Ρεντγκρέιβ συμπράττει με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» υποστηρίζοντας τη δράση τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί