Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΑΣΟΚ: Η Κυβέρνηση εφαρμόζει την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πυρά κατά της κυβέρνησης στο μήνυμά του για την Πρωτομαγιά

Όχι στο Φορολογικό που εξοντώνει τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση της υποτιθέμενης «πρώτης φοράς Αριστεράς» εφαρμόζει την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται τα εξής:

«Ο φετινός εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς βρίσκει τους εργαζόμενους στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, να βιώνουν συνεχείς και σημαντικές υποχωρήσεις στις κατακτήσεις και δικαιώματα τους.

Ιδιαίτερα στη χώρα μας, που εδώ και 6 χρόνια βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μιας καταιγιστικής οικονομικής κρίσης και υπό την ασφυκτική πίεση των αναγκών δανεισμού, οι εργασιακές σχέσεις, οι αμοιβές, η κοινωνική ασφάλιση και η Πρόνοια, έχουν πληγεί καίρια. Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της δημαγωγίας, των ψεμάτων και της ανικανότητας της, αδυνατεί να διαχειριστεί στοιχειωδώς την κρίσιμη κατάσταση που έχει βρεθεί η πατρίδα μας.

Με αλλεπάλληλα λάθη, καθυστερήσεις και αστοχίες οδηγεί σε διαδοχικές κρίσεις και σε ολοένα και σκληρότερα μέτρα, με ταυτόχρονη καταστροφή της παραγωγικής οικονομικής βάσης της χώρας. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και η μεσαία τάξη γίνονται τα εύκολα θύματα μιας ανελέητης φορολογικής επιδρομής και της αποδόμησης του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη πολιτική που θα ενώνει και θα κινητοποιεί, στη βάση ενός νέου Κοινωνικού Συμβολαίου, όλες τις δημοκρατικές, φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις και όλους τους Έλληνες. Με προγραμματικό δεσμευτικό πλαίσιο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών. Με τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή να συμβάλλουν καθοριστικά στην κοινωνική εξέλιξη και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση των μειονοτικών σχολείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Καταργούνται οι μειώσεις μετά την τριετία
Μπαίνει τέλος σε μια κοινωνική αδικία δέκα ετών, είπε η Νίκη Κεραμέως – Πότε ψηφίζονται στη Βουλή
Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Καταργούνται οι μειώσεις μετά την τριετία