Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υψηλή αποχή και στις φετινές φοιτητικές εκλογές

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Από την πρωτιά της ΔΑΠ ΝΔΦΚ αλλά και την έκδοση διαφορετικών αποτελεσμάτων χαρακτηρίστηκαν για ακόμη μια χρονιά οι φοιτητικές εκλογές.

Αντίθετα πάντως από τις προηγούμενες χρονιές, οι εκλογές αυτές σημαδεύτηκαν από τη διάσπαση της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, την αποχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αλλά και επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η εκλογική διαδικασία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Πανσπουδαστικής (ΚΚΕ), οι δικές της δυνάμεις απέσπασαν το 20,26% των ψήφων, η ΔΑΠ (ΝΔ) το 31,12%, τα ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) 12,23%, η ΠΑΣΠ 8,55%, οι «αντάρτες» της ΔΑΠ 5,98%, η «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία» 3,38% και τα λοιπά ψηφοδέλτια 14,75%.

Διαφορετική είναι η εικόνα που δίνει η ΔΑΠ με την ίδια να αποσπά, σύμφωνα με τα δικά της αποτελέσματα, να αποσπά το 45,83%, την Πανσπουδαστική το 20,62%, τα ΕΑΑΚ το 14,57%, την ΠΑΣΠ το 7,05%, την «Αριστερή Ενότητα» το 1,33% και τους λοιπούς το 7,7%.

Από τα αποτελέσματα της ΔΑΠ απουσιάζουν τα ποσοστά των ανταρτών, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε απέδωσε στην κυβέρνηση την ευθύνη για τα επεισόδια. Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι σύλλογοι που καταγράφηκαν ως ΟΝΝΕΔ στην οποία αναφέρουν ότι κατετάγησαν πρώτοι στα ΤΕΙ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί