Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε δομές της μητρόπολης Νεαπόλεως -Σταυρουπόλεως

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Αναγνώριση και υποστήριξη του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας»

Τον μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι δυο τους στη συνέχεια επισκέφθηκαν κοινωνικές δομές της Μητρόπολης σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας πρέπει να αναγνωρίζεται από την Πολιτεία και να υποστηρίζεται έμπρακτα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη αλληλεγγύης και ενότητας της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

«Με χαρά και με συγκίνηση, επισκέπτομαι σήμερα τη δυτική Θεσσαλονίκη, την Ιερά Μητρόπολή Νεαπόλεως και τις κοινωνικές δομές, που με πολύ κόπο και με πολύ μεράκι, εσείς οι ιερείς, αλλά και εκατοντάδες εθελοντές, έχετε στήσει εδώ, για να μπορείτε να παρέχετε υπερπολύτιμες υπηρεσίες σε αυτούς τους Έλληνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η Μητρόπολη μοιράζει καθημερινά 8.000 μερίδες φαγητού σε άπορους, άστεγους και μετανάστες και ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις των κοινωνικών δομών και να συζητήσει με τους ανθρώπους που τις λειτουργούν και με κάποιους από αυτούς που εξυπηρετούνται. Στην αρχή επισκέφθηκαν το κοινωνικό παντοπωλείο, την τράπεζα ρουχισμού, το κοινωνικό ιατρείο και το συσσίτιο στην περιοχή της Ξηροκρήνης στην ενορία του Αγίου Νικολάου. Στο εν λόγω συσσίτιο μοιράζονται καθημερινά 150 μερίδες φαγητού. Το κοινωνικό ιατρείο διαθέτει 29 γιατρούς 20 ειδικοτήτων.

Οι εγγεγραμμένοι ασθενείς είναι 589. Από το 2014 που λειτουργεί έχουν εξεταστεί 1.216 ασθενείς, έχουν γίνει 2.274 εμβόλια σε παιδιά και χορηγήθηκαν 13.098 φάρμακα. Σήμερα τα διαθέσιμα φάρμακα ανέρχονται σε 10.600. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Βαρνάβα επισκέφθηκε το συσσίτιο στο ναό των Αγίων Πάντων και τις κοινωνικές δομές του ναού του Αγίου Αθανασίου (συσσίτιο, ξενώνας, γηροκομείο, παιδικός σταθμός) στον Εύοσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί