Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Λεκάκης: Εγγυόμαστε τη διοίκηση του δήμου, ενώνουμε τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Τι είπε ο υποψήφιος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση

Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη» πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 16 Μαΐου, το βράδυ στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, όπου παραβρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες.

Ο κ. Λεκάκης στην ομιλία του τόνισε αναφερόμενος στις εκλογές της 26ης Μαΐου: «Οι πολίτες με την ψήφο τους πρέπει να υπερασπιστούν την αυτοδιοικητική παρακαταθήκη της πόλης, όλα όσα η Θεσσαλονίκη κατέκτησε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν πρέπει να επιτρέψουν η πόλη να παραδοθεί σαν λάφυρο στα χέρια των κομμάτων. Τα κόμματα και οι υποψήφιοί τους δεν νοιάζονται για τη Θεσσαλονίκη. Νοιάζονται να κερδίσουν για το προσωπικό τους πολιτικό μέλλον και τα κόμματα, ώστε το βράδυ των εκλογών στο χάρτη των εκλογικών αποτελεσμάτων η Θεσσαλονίκη να βαφτεί μπλε, ροζ, πράσινη και κόκκινη».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη» επισήμανε πως μετά τις εκλογές θα απαιτηθούν συνεργασίες για τη διοίκηση του Δήμου σημειώνοντας πως «εμείς είμαστε εδώ να εγγυηθούμε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα διοικηθεί, να είμαστε ο πυλώνας μιας ισχυρής και σταθερής διοίκησης. Εγγυόμαστε τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώνουμε την πόλη».

Ο κ. Λεκάκης επανέλαβε πως δεν θα ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα στο δήμο και πως θα διοικήσει το δήμο με συνεργάτες τους εργαζόμενους.

«Δεν έκρυψα ποτέ τα φίλαθλα αισθήματά μου για τον Άρη. Όμως χαίρομαι όταν έρχονται τίτλοι στην πόλη μου και εύχομαι και όλες οι ομάδες της πόλης μου να μας χαρίζουν τίτλους και χαρές. Δεν καταγγέλλω υποκριτικά οπαδοποίηση της προεκλογικής περιόδου αλλά μόλις βλέπω ότι δεν πάω καλά, όπως ο κύριος Ταχιάος, ανοίγω ‘πόλεμο’ με τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης. Ο ίδιος συμβάλει με τον πιο επικίνδυνο τρόπο στην οπαδοποίηση και πυροδοτεί με τον λόγο του επικίνδυνες καταστάσεις. Ο ρόλος μου είναι να συνθέτω και να εξασφαλίζω συνθήκες επενδύσεων και δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι να μαλώνω με οικονομικούς παράγοντες», σημείωσε επίσης.

Σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις από την παράταξη ο κ. Λεκάκης ανέφερε ότι «όταν ξεκινήσαμε αυτήν την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη ξέραμε πως θα ενοχλήσουμε τα κόμματα και όσους ανήκουν στο χθες που θέλουν την πόλη τσιφλίκι τους. Ξέραμε πως θα δεχθούμε πιέσεις. Ξέραμε πως θα δεχθούμε χτυπήματα κάτω από τη μέση. Κάποιοι δεν άντεξαν αλλά και κάποιοι ως Δούρειοι Ίπποι μέσα στην παράταξή μας λειτούργησαν ώστε να μας πλήξουν εκ των έσω. Υπήρξε ένα συντεταγμένο σχέδιο από τα κόμματα ώστε να μας διαλύσουν, ώστε να μην κατέβουμε στις εκλογές γιατί τους χαλούσαμε τα σχέδιά τους. Διότι ενοχλούσαμε». 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Λεκάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη συμμετοχής στις εκλογές, ειδικά των νέων: «Σε λίγες ημέρες πραγματοποιούνται οι πιο κρίσιμες δημοτικές εκλογές. Έχουμε ιστορική ευθύνη να είμαστε παρόντες σε αυτή τη μάχη. Ιστορική ευθύνη απέναντι στην παρακαταθήκη της Πρωτοβουλίας. Το διακύβευμά τους είναι απλό αλλά σημαντικό. Από τη μία είναι τα κόμματα και το παρελθόν, από την άλλη είμαστε εμείς, ανεξάρτητοι και αυτοδιοικητικοί, που βάζουμε πάνω απ’ όλη την πόλη μας. Εμείς, που προερχόμαστε από την κοινωνία και αυτήν δεσμευόμαστε να ακολουθήσουμε. Εμείς, που θα είμαστε εδώ και την επόμενη ημέρα. Εμείς, που γνωριζόμαστε καλά. Και για αυτό μπορώ και σας κοιτάω και τώρα στα μάτια για να σας πω: Δώστε μου τη δύναμη να χτίσω μια ισχυρή και σταθερή διοίκηση στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ψηφίστε για τη Θεσσαλονίκη, για το μέλλον, για εσάς και για τα παιδιά σας. Ψηφίστε με την καρδιά και το νου για περισσότερα χαμογέλα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση όλων των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων ενώ ακολούθησε street party με γνωστούς dj’s.

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ