Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δέσμευση Λιάμα για πόσιμο νερό σε όλο το δήμο Βόλβης (ΦΩΤΟ)

Τι είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης, σε ομιλία του στον Προφήτη – Παρουσίασε και πρόγραμμα για τον αγροτικό τομέα

Τη δέσμευση ότι όλοι οι οικισμοί του δήμου Βόλβης πρόκειται να αποκτήσουν καθαρό πόσιμο νερό, έδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά» και δήμαρχος Βόλβης Διαμαντή Λιάμας, μιλώντας σε πλήθος κόσμου στον Προφήτη.

Ανακοίνωσε το πρόγραμμα έργων ύδρευσης, προϋπολογισμού άνω των 2,8 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτήσει τη μεταφορά καθαρού νερού σε Νικομηδινό και Στίβο, λύνοντας προβλήματα δεκαετιών, την αξιοποίηση γεωτρήσεων και κατασκευή δεξαμενών για Μόδι, Κοκκαλού, Απολλωνία, καθώς και την επίλυση τοπικών ζητημάτων υδροδότησης σε Νέα Απολλωνία, Βαμβακιά, Μικρή και Μεγάλη Βόλβη, Βαγιοχώρι και Μικροκώμη. Ειδικότερα, για την περίπτωση της Νυμφόπετρας, όπου τον περασμένο Νοέμβριο εντοπίστηκαν υψηλές τιμές ουρανίου, τόνισε ότι γίνεται συνεχίζεται το έργο μεταφοράς πόσιμου νερού από τον Προφήτη, επισημαίνοντας ότι με υπευθυνότητα ο δήμος Βόλβης ενημερώθηκε από τις αρχές και από την επιστημονική κοινότητα και ακολούθως ενημέρωσε τους κατοίκους. Επέκρινε μάλιστα, όσους τρομοκρατούν τους δημότες επιχειρώντας να κερδίσουν ψήφους.

Ο Διαμαντής Λιάμας, επισήμανε ότι ένας από τους κεντρικούς στόχους στην επόμενη θητεία του θα είναι να προσελκύσει τους Έλληνες επισκέπτες στα ορεινά και παραλίμνια χωριά. Για τον σκοπό αυτό, θα προβληθούν τα αξιοθέατα, η παράδοση και η γαστρονομία τους στις γειτονικές πόλεις, όπως είναι η Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοίνωσε, στα αξιοθέατα θα προστεθεί και φυσικό αντίγραφο αγάλματος από τον Λέοντα του Ευαγγελισμού, που κοσμεί σήμερα την είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στον Ευαγγελισμό, ώστε να φαίνεται και από την Εγνατία Οδό. Ακόμα, τόνισε ότι ο Προφήτης θα καθιερωθεί ως λαογραφικό κέντρο του δήμου Βόλβης, προβάλλοντας τα τοπικά έθιμα με κυρίαρχο εκείνο των Αράπηδων.

Από τον Προφήτη ο κ. Λιάμας παρουσίασε το πρόγραμμα ανάπτυξης του αγροτικού τομέα. Μεταξύ άλλων ανέφερε, την έναρξη διαδικασίας πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων δήμου Βόλβης, με ονομασία προέλευσης, με έμφαση σε ρίγανη, κηπευτικά, λάδι, κρασί, γαλακτοκομικά προϊόντα, λιμνίσια και θαλάσσια αλιεύματα, καθώς και τη διασύνδεση τους με τον τουρισμό (χρήση σε πρωινά ξενοδοχεία, μενού εστιατορίων, σημεία πώλησης τροφίμων κλπ). Προβλέπει ακόμα, την ανάδειξη των ελαιώνων του δήμου με προβολή του αρχαίου ελαιοτριβείου στα Βρασνά, και του βυζαντινού ελαιοτριβείου στη Μικρή Βόλβη, την καθιέρωση σήματος τοπικών προϊόντων όπως του τσίπουρου στον Ευαγγελισμό και του καλαμποκιού στο Σχολάρι και τη στήριξη παραγωγής βιολογικών προϊόντων. Επίσης, θα διερευνηθούν τρόποι ώστε να δοθούν κίνητρα στους νέους αγρότες, όπως η δυνατότητα ενοικίασης μικρών δημοτικών κλήρων, μειωμένα δημοτικά τέλη, υποστήριξη συμμετοχής σε εθνικά-ευρωπαϊκά προγράμματα και θα στηριχθεί η δημιουργία γυναικείων συνεταιρισμών.

Ο Διαμαντής Λιάμας, σημείωσε ότι θα διεκδικήσει τη δημιουργία ΚΕΠ στον Προφήτη και αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε μια σειρά τοπικών παρεμβάσεων στην δημοτική ενότητα Εγνατίας.

Εξέφρασε και πάλι την βεβαιότητα του ότι την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, οι δημότες με καθαρή πλειοψηφία θα δώσουν μια ισχυρή εντολή για να προχωρήσει ακόμα πιο μπροστά η πορεία ανάπτυξης του δήμου Βόλβης.

 

Ομιλίες σε Νέα Απολλωνία και Σταυρό

Οι δυο τελευταίες ομιλίες του Διαμαντή Λιάμα, πριν το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου θα γίνουν στη Νέα Απολλωνία και τον Σταυρό.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβης Μπροστά», θα μιλήσει την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20.00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Νέας Απολλωνίας, ενώ η τελευταία ομιλία του Διαμαντή Λιάμα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 20.00 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Σταυρού.

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ