Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βούγιας: Γιατί ανακοινώθηκε ουδετερότητα για το β΄ γύρο στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση του Σπύρου Βούγια μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για την ανακοίνωση του το βράδυ της Κυριακής

Με ανακοίνωσή του που δημοσίευσε μέσω Facebook πριν από λίγη ώρα, ο Σπύρος Βούγιας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε ουδέτερη στάση για τους δύο «μονομάχους» της δεύτερης Κυριακής, απαντώντας συγχρόνως στην κριτική που υπήρξε από στελέχη της παράταξης ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη.

Συγχρόνως δηλώνει πως η παράταξη μπορεί να συνεργαστεί με όποιον εκλεγεί δήμαρχος εφ' όσον μπορεί να συμβάλει δημιουργικά στο έργο της νέας διοίκησης

Αναλυτικά ο κ. Βούγιας αναφέρει:

«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ
Μόλις οριστικοποιήθηκαν τα βασικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, αποφάσισα (γνωρίζοντας εκ πείρας τις πολιτικές και άλλου τύπου πιέσεις που θα ακολουθούσαν), να βγάλω το ίδιο βράδυ μια ανακοίνωση, ως επικεφαλής της "ΠΟΛΗχρωμης ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ", για να προστατεύσω την παράταξη από τον κίνδυνο άσκοπης εσωστρέφειας και ενδεχόμενων προσωπικών στρατηγικών.
Η άποψή μου για ουδετερότητα στη μάχη μεταξύ των 2 πρώτων (τους οποίους συγχάρηκα τηλεφωνικά αλλά απέφυγα να συναντήσω), βασίστηκε στα παρακάτω πολιτικά και ηθικά επιχειρήματα:
α) το σεβασμό στην κρίση των μελών και των ψηφοφόρων της ανεξάρτητης και πολυσυλλεκτικής παράταξής μας και την αποφυγή κάθε ιδέας δικής μου υπόδειξης ή παρότρυνσης που θα προέκυπτε, αντικειμενικά, αν έπαιρνα δημόσια θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου.
β) τη γενική εκτίμηση πως οι δύο υποψήφιοι δεν έχουν, μεταξύ τους, ουσιώδεις πολιτικές διαφορές, που θα επέτρεπαν μια προφανή επιλογή στη βάση κάποιας πολιτικής συγγένειας. Το κριτήριο, επομένως, της επιλογής του καθενός, είναι, κυρίως, προσωπικό και έτσι θα εκφραστεί στην κάλπη.
γ) την επιθυμία μου να αποφευχθεί η μεταφορά της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της "ΠΟΛΗχρωμης", που μόλις συγκροτήθηκε ως ψηφοδέλτιο, αλλά δεν έχει ακόμη εκλεγμένα όργανα και θεσμοθετημένες διαδικασίες για λήψη απόφασης. Αυτά θα δημιουργηθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Κάθε δήθεν "δημοκρατικός διάλογος", επομένως, θα κατέληγε υποχρεωτικά σε μια άνευ αντικειμένου χαοτική συζήτηση που θα επιβεβαίωνε απλώς τις διαφορετικές προσωπικές προτιμήσεις του καθενός και θα δίχαζε άσκοπα την έυθραυστη, ακόμη, παράταξη. 
δ) την προφανή σκέψη πως τον Δήμαρχο θα τον επιλέξουν οι πολίτες την επόμενη Κυριακή και τη δέσμευσή μας οτι θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε μαζί του, αλλά και με άλλες παρατάξεις, εάν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας, στη βάση κοινών απόψεων σε θέματα της πόλης. Κάθε πρόωρη συνάντηση με τους 2 υποψήφιους δημάρχους πριν από τις εκλογές, θα εμπεριείχε την υποψία πιθανής δοσοληψίας και διεκδίκησης ανταλλαγμάτων (όπως ήδη μαθαίνω πως επιχειρείται από κάποιους).
ε) Εννοείται ότι οι υποψήφιοι και οι φίλοι μας δεν δεσμεύονται από την επιλογή της ουδετερότητας που έκανα, ως επικεφαλής, για λογαριασμό της παράταξης. Έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους και να στηρίξουν όποιον επιθυμούν, εφ' όσον αισθάνονται την ανάγκη να το κάνουν δημόσια. 

Προσωπικά, σέβομαι και εκτιμώ, για διαφορετικούς λόγους, τον Νίκο Ταχιάο και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο στόχο τους.

Έχω δηλώσει πολλές φορές, σε ανύποπτο χρόνο, ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε στο δημοτικό συμβούλιο για το καλό της πόλης. Θα ήθελα να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα σε ισότιμη βάση, εφ' όσον κρίνει αυτός που θα εκλεγεί δήμαρχος, ότι η "ΠΟΛΗχρωμη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" μπορεί να συμβάλει δημιουργικά στο έργο της νέας διοίκησης. Αυτό επιτάσσουν οι αρχές και η πολιτική ηθική μου αλλά και της παράταξής μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Marvel παρουσιάζει τον πρώτο gay Spiderman
Η Marvel θα παρουσιάσει τον πρώτο της γκέι Spider-Man, έναν νέο χαρακτήρα που ονομάζεται Web-Weaver, στο επερχόμενο πέμπτο τεύχος της σειράς Edge of...
Η Marvel παρουσιάζει τον πρώτο gay Spiderman