Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο προσέγγισης της φωτογραφίας

Στο Μουσείο Φωτογραφίας από τον Χάρη Κακαρούχα

 Ένα σεμινάριο ολιστικής προσέγγισης της φωτογραφικής διαδικασίας, μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παρουσιάζει ο εισηγητής Χάρης Κακαρούχας, στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου 2017, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό επιχειρείται μια ολιστική προσέγγιση της καλλιτεχνικής διαδικασίας δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια της συναισθηματικής και της πνευματικής νοημοσύνης (ενσυναίσθηση, διαίσθηση, κ.ά.), καθώς και στην ανάπτυξη μιας συνειδητότητας στο «εδώ και τώρα», που διευκολύνει την οπτική ευφυΐα και οδηγεί στην «άμεση θέαση». Μέσα από βιωματικές και διαλογιστικές ασκήσεις, που ενθαρρύνουν την έκφραση, την όξυνση της ευαισθησίας και τον πειραματισμό, οι συμμετέχοντες καλούνται να συνδεθούν προσωπικά με την εικόνα και ταυτόχρονα να ανακαλύψουν το προσωπικό τους βλέμμα.

Περιεχόμενο σεμιναρίου: Μυθολογία της εικόνας. Δημιουργικότητα. Οπτική αντίληψη. Συνάντηση με τη φωτογραφία. Προσωπικό όραμα. Portfolio Review με σκοπό την απόκτηση συνειδητότητας σχετικά με την εκάστοτε ματιά.

Διάρκεια : 20 ώρε. Θα γίνει:  13 /10 16:00-20:00, 14 και 15 Οκτωβρίου, 10:00-14:00 και 15:00-19:00.  Συμμετοχή: 80 €/άτομο.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και 5/10/ 2017. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την εξόφληση των διδάκτρων.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν τις 40 πιο αγαπημένες τους φωτογραφίες και επιπλέον 20 εικόνες (φωτογραφίες ή ζωγραφιές) άλλων δημιουργών που τους αρέσουν πολύ.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Έλλη Τσίνογλου (τηλ.: 2310-566716 / [email protected]).

 Ο Χάρης Κακαρούχας

Ο Χάρης Κακαρούχας (www.hariskakarouhas.com) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χαρτογραφία στην Πολυτεχνική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Οπτική εντύπωση και θεωρία χρώματος στο University of Glasgow (M.Sc) και έκανε τη διδακτορική του διατριβή στη φωτογραφία στο University of Derby (τίτλος της διατριβής «Προσωπογραφία: Εικονίζοντας τον Εαυτό»). Σπούδασε διάφορους τρόπους θεραπείας μέσω της τέχνης στο Voicing Institute, Puna Multiversity, καθώς και πρακτικές  σύγχρονης σωματικής ψυχοθεραπείας στο Diamond logos και Transessence Foundation. Το 1997 εκδίδεται το φωτογραφικό του λεύκωμα με τίτλο «Στα μονοπάτια του χρόνου» από τις εκδόσεις Φωτοχώρος. Το 2003 βραβεύεται με το Βραβείο των Ευρωπαίων εκδοτών και η δουλειά του εκδίδεται σε λεύκωμα με τίτλο «Μετέωρος χρόνος: Ένα πορτραίτο της Κούβας». Το λεύκωμα βραβεύεται το 2004  με το βραβείο «Μήλος» για το καλλιτεχνικό βιβλίο της χρονιάς στην Ελλάδα. Την ίδια χρονιά λαμβάνει το Schweppes Photographic Portrait Prize ως επιλαχών. Το 2013 γίνεται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του πρώτου Eco-Art Festival στην Αθήνα, το οποίο οργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος φωτογραφικών εκθέσεων ομαδικών και ατομικών ανά τον κόσμο. Παραδίδει φωτογραφικά βιωματικά σεμινάρια με γενικό τίτλο “In sight Photography”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φορολογικές: Υποχρεωτική η καταχώρηση ΙΒΑΝ – Εκκρεμεί η επιστροφή 85 εκατ. ευρώ
Σε 190.000 φορολογούμενους – Πότε θα υποβληθούν αυτόματα οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις 1,3 εκατ. μισθωτών και συνταξιούχων
Φορολογικές: Υποχρεωτική η καταχώρηση ΙΒΑΝ – Εκκρεμεί η επιστροφή 85 εκατ. ευρώ
Δίκη για το Μάτι: Αυτεπάγγελτη έφεση ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Σχετικά με τις αθωώσεις, την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες αλλά και για τις ποινές που επιβλήθηκαν
Δίκη για το Μάτι: Αυτεπάγγελτη έφεση ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου