Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Ορφέα Περετζή στη Θεσσαλονίκη

Στον κινηματογράφο Φαργκάνη Art

H StudioBauhaus και η NEO films πραγματοποιούν την προβολή του ντοκιμαντέρ “Στο Κέντρο του Κύκλου” στον κινηματογράφο Φαργκάνη Art στην Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και για μία μόνο εβδομάδα στις 22:15 κάθε βράδυ.

Στο πλαίσιο των προβολών θα πραγματοποιηθούν τρία Q&A παρουσία του σκηνοθέτη Ορφέα Περετζή.

-Παρασκευή 24 Νοεμβρίου

Εισηγητής: Επίκουρος Καθηγητής Διεύθυνσης Φωτογραφίας στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ κ.Παναγιώτης Σαλαπάτας.

-Σάββατο 25 Νοεμβρίου

Εισηγητής: Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαινομενολογικής-Υπαρξιακής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας κ. Γιώργος Σπυρούλης.

-Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Εισηγήτρια: Ιστορικός/Kριτικός Τέχνης και Επιμελήτρια κα Μαρία Κενανίδου.

Το ντοκιμαντέρ βιντεοσκοπήθηκε μέσα σε μια περίοδο επτά ετών ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2015. Μέσα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης ο σκηνοθέτης Ορφέας Περετζής ακολούθησε με την κάμερά του τα 35 μέλη της θεατρικής ομάδας ΡΟΔΑ, στα παρασκήνια κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών παραστάσεων σε ανοικτά θέατρα, αλλά και προσωπικές στιγμές των μελών εκτός θεάτρου. Σημειώστε πως κανένα από τα μέλη της ομάδας δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός και το θέατρο αποτελεί για τους περισσότερους έναν τρόπο για να φτάσουν τα όριά τους ως χαρακτήρες.

Όπως αναφέρει και ο σκηνοθέτης στην προβολή του ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ήθελε να καταγράψει αυτό που βίωσε μέσα στην ομάδα αυτά τα χρόνια. Το επίκεντρο είναι η εσωτερική αναζήτηση των μελών της ΡΟΔΑ μέσα από το θέατρο και την έκσταση που δημιουργείται στα παρασκήνια και στη σκηνή σε κάθε παράσταση. 

Το ντοκιμαντέρ είναι ένας φόρος τιμής στη δύναμη του θεάτρου και την επιρροή στον άνθρωπο που μέσα από την τέχνη ελπίζει να έρθει πιο κοντά σε κάτι ανώτερο. Ταυτόχρονα οι γραπτές μαρτυρίες των μελών της ομάδας που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ αποτελούν μια σπάνια καταγραφή πνευματικής αναζήτησης με πρακτικούς όρους, ανοίγοντας διάλογο με τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τον εσωτερισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ