Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συναυλίες και θέατρο για βρέφη στη Θεσσαλονίκη!

Η μαγεία της μουσικής και του θεάτρου "αγγίζει" και τα βρέφη

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Μια νέα τάση ανθεί τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας: οι παραστάσεις για βρέφη. Οι γονείς που έχουν παιδιά μέχρι 3-4 ετών μπορούν πλέον να πάρουν τα μικρά τους και να πάνε θέατρο ή να παρακολουθήσουν μια συναυλία!

Με το «Κοίτα» ξεκίνησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ πέρυσι το Βρεφικό του Θέατρο ανέβασε την παράσταση «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω», που παρακολούθησαν πάνω από 1.000 βρέφη και νήπια με τους γονείς τους. Η συγκεκριμένη παράσταση σε σύλληψη ιδέας-σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα και μουσική Φοίβου Δεληβοριά συνεχίζεται και φέτος από το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 12.00 στο Βασιλικό Θέατρο.

exwpanw2.jpg

Τι να δείτε; Ένα μωρό, αυτή τη φορά αγόρι, ανακαλύπτει ότι μια εικόνα αλλάζει ανάλογα με την πλευρά που τη βλέπεις. Τι συμβαίνει στο πάνω και τι στο κάτω; Και τι αλλάζει στο μέσα και τι στο έξω; Ένα κουτί που καλεί το μωρό να ανέβει πάνω, για να ανακαλύψει έπειτα το κάτω. Ένας μαγικός φίλος που καλεί το μωρό να καταστρώσουν ένα σχέδιο μέσα. Και μια μαμά κι ένας μπαμπάς που αφήνουν ελεύθερο το μωρό να παίξει έξω. Κι αν το έξω φοβίζει; Κι αν το πάνω είναι πολύ πάνω; Ναι, αλλά το έξω και το πάνω έχει περισσότερη πλάκα και μαθαίνεις... Τι μαθαίνεις; Να μη φοβάσαι και να τολμάς να αλλάζεις τα πράγματα μέχρι να φτάσει η ώρα για το μεγάλο έξω.. Όταν το σπίτι γίνεται μικρό και δε σε χωράει πια!

Το… μωρό ερμηνεύει με ερμηνευτική δεινότητα στη σκηνή ο Γιάννης Μαστρογιάννης, ενώ τη μουσική έχει γράψει ο Φοίβος Δεληβοριάς. Στο τέλος τα μικρά ανεβαίνουν στη σκηνή και παίζουν, ανακαλύπτουν τις έννοιες «Έξω», «Πάνω», «Μέσα», «Κάτω». Εγώ το είδα, κι ας μην έχω δικό μου παιδί. Φέτος θα πάω τον ανιψιό μου όμως!

Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων.

Παραστάσεις από 19/10: Κάθε Σάββατο στις 12.00 Διάρκεια: 35’. Είσοδος: 7€ (βρέφη, παιδιά, ενήλικες). Υπάρχει και οικογενειακό εισιτήριο. Προπώληση: ΤΑΜΕΙΑ ΚΘΒΕ (Τ.2315 200 200) | VIVA.gr | Τ. 11876. Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200.

 

Μια μέρα στη φάρμα

opisthne_koth.jpg

Και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει τα εκπαιδευτικά της προγράμματα για παιδιά και βρέφη 0-3 ετών, μαζί με το γονέα, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών ‘Κυριακή πρωί, μουσική’, που πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Φέτος με τη βοήθεια της μουσικής, μία φάρμα με ζωάκια ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών. Τι δουλειά, όμως, έχουν εκεί τα ζώα από τη ζούγκλα; Εικόνες, χρώματα και ήχοι σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης κιναισθητικών δεξιοτήτων για βρέφη 0-3 ετών, που συμμετέχουν, μαζί με τους γονείς τους, στο χτίσιμο της ιστορίας μας.

Πολύ καλή ιδέα της καλλιτεχνικής διευθύντριας της ΚΟΘ κυρίας Ζωής Τσόκανου για τη μουσική αυτή παράσταση για βρέφη. Αξίζει λοιπόν να πάτε μια Κυριακή τα παιδιά στη… φάρμα!

Πότε; Κυριακή 13 Οκτωβρίου, 3 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 12:00 στην Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’ (Λ. Νίκης 73).

Συμμετέχουν: Ειρήνη Τοπούρια (βιολί), Λίλα Μανώλα (βιολοντσέλο).

Επιμέλεια: Τάσος Αγγελόπουλος, Παρουσίαση: Δημήτρης Καπετάνιος. Είσοδος:

Ενηλίκων 8 €, Παιδικό  5 €.

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73,  τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα- Παρασκευή 09:00-16:00, εκτός των ημερών που υπάρχει βραδινή συναυλία, όπου λειτουργεί 09:00-13:30) και από το www.tsso.gr.

 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν θα παραστεί στη διάσκεψη του ΟΗΕ για λόγους υγείας
Εμφάνισε συμπτώματα γρίπης και φλεγμονής των πνευμόνων το περασμένο Σάββατο - Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του
Ο πάπας Φραγκίσκος δεν θα παραστεί στη διάσκεψη του ΟΗΕ για λόγους υγείας