Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Τρακτέρ» στο Θέατρο Τ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Για λίγες παραστάσεις

Το «Τρακτέρ», ένα μονόδραμα του Θωμά Βελισσάρη ανεβάζει έως τις 23 Γενάρη 2020 το Θέατρο Τ (Αλ. Φλέμινγκ 16)

Πρόκειται για μία αναχρονιστική κωμωδία με στοιχεία σάτιρας.

Το νήμα της υπόθεσης ξετυλίγεται στην Ελλάδα του 2020 σε ένα ορεινό χωριό, σε μία σχολική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Είναι μια επέτειος. Και οι αρχές του τόπου τιμούν έναν άνθρωπο – Μεσσία – σύγχρονο Προμηθέα. Αυτόν που έσωσε τον τόπο του από βέβαιο μαρασμό.

Η ιστορία της «Μεγάλης Αποστολής», που φέτος κλείνουν σαράντα χρόνια από το αίσιον πέρας της, γίνεται η αφορμή για να διασκευαστεί κι άλλο η Ιστορία, στα μέτρα αυτών που την χρησιμοποιούν για δικό τους όφελος.

Όμως ο Προμηθέας, γίνεται Οιδίποδας. Γιατί η Ιστορία μετατρέπεται σε Μύθο. Και κάπου στο βάθος, η Πατροκτονία.

Κείμενο – Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Θωμάς Βελισσάρης, Μουσική – Ηχητική διάδραση: Μανώλης Σταματιάδης, Σκηνικό - Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου, Κατασκευή κοστουμιών: Ελένη Χασιώτη, Κατασκευή σκηνικού: Κώστας Πασχαλίδης, Βοηθός σκηνοθέτη – Αφίσα – Φωτογραφίες - Trailer: Τατιάνα Νικολαΐδου, Οργάνωση παραγωγής: Τατιάνα Νικολαΐδου – Μάρω Καραγιώργου. Παραγωγή: Monstrare Art Group σε συνεργασία με το Θέατρο Τ.

Παραστάσεις: 8 – 23 Ιανουαρίου 2020, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 22:00. Διάρκεια: 65’. Είσοδος: 12€ κανονικό, 8€ φοιτητών, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, 5€ ατέλειες. Αγορά: Μέσω viva.gr και από το ταμείο του θεάτρου.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»