Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Διαδικτυακές ψυχαγωγικές «αποδράσεις» για όλη την οικογένεια

Αγαπημένοι καλλιτέχνες μάς ανοίγουν τα σπίτι τους και τις καρδιές τους μέσα από live διαδραστικά event που θα γίνου με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Διαδικτυακές  ψυχαγωγικές «αποδράσεις» για όλη την οικογένεια διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  μέσα από την σελίδα του στο facebook.

Τι πρέπει να κάνετε; Κάνετε Like στη σελίδα του στο FB και συντονιστείτε για να παρακολουθήσετε live διαδραστικά event, με αγαπημένους καλλιτέχνες, που θα εκπέμπουν από το σπίτι τους, θα τραγουδούν για εσάς, θα παίζουν πιάνο και θα μοιράζονται μαζί σας τα τραγούδια τους και τις μουσικές τους. Ως θεατές θα μπορείτε να συμμετέχετε με σχόλια, να ζητάτε τραγούδια, να “συνομιλείτε” με καλλιτέχνες. Για τους μικρούς φίλους θα υπάρχει καραγκιόζης, κουκλοθέατρο και show μαγείας.

Μιλήσαμε με την πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Άννα Μυκωνίου η οποία μας εξήγησε για το πώς γεννήθηκε η ιδέα αυτών των διαδικτυακών ψυχαγωγικών «αποδράσεων».

«Ο κόσμος πρέπει να περιορίσει για λίγο τις ειδήσεις που βλέπει στις οθόνες κινητών, υπολογιστών ή τηλεόρασης που κατεβάζουν την ψυχολογία του στα τάρταρα. Παρακολουθούσα τις τελευταίες μέρες κι εγώ, όπως και όλοι μας τα βίντεο καλλιτεχνών που προέκυψαν με αφορμή την έκκληση να μείνουμε σπίτι. Και ένιωσα την ανάγκη του κοινού να συνεχίσει να βλέπει όμορφα πράγματα, να ακούει ωραία τραγούδια. Ξαφνικά άρχισε να γεννιέται η ιδέα πως θα μπορούσαμε κι εμείς να συμβάλλουμε στο να βρεθεί μια ακόμη διέξοδος.

Μοιράστηκα την ιδέα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα που από την αρχή έχει την πεποίθηση πως κανείς δεν πρέπει να περάσει αυτή την κρίση μόνος του, και έπειτα απευθύνθηκα στους καλλιτέχνες, που κι αυτοί ανταποκρίθηκαν θερμά. Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να ανεβάσουμε παλιές μας παραγωγές από τις δράσεις μας, όμως αυτό θα ήταν κάτι το αναμενόμενο. Το διαφορετικό σε αυτό που σχεδιάζουμε είναι πως δίνουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να παρακολουθήσει live events που θα έχουν και έναν βαθμό διάδρασης. Θα μπορούν πχ οι θεατές να στείλουν κάποιο μήνυμα στους καλλιτέχνες. Και με αυτά τα live οι καλλιτέχνες ανοίγουν το σπίτι τους. Και δείχνουν πως είναι κι αυτοί απλοί άνθρωποι, έχουν τις ίδιες δυσκολίες, είναι κι αυτοί στο σπίτι, και τους λείπει η επικοινωνία με το κοινό. Θέλουμε να είναι κάτι χαλαρό, να φανεί το ανθρώπινο πρόσωπο των καλλιτεχνών», σημείωσε η κυρία Μυκωνίου.

 

Το πρόγραμμα

16f1.jpg

Η διαδικτυακή αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο 28/03 και ώρα 20.30 με «Τα αγαπημένα τραγούδια του Γιώργη Χριστοδούλου». Ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδιστής θα μας πει κομμάτια που ξεχωρίζει και υπόσχεται να μας παρασύρει με την ρομαντική του διάθεση. Τη Δευτέρα 30/03 ώρα 20.30 η σκυτάλη θα πάρει η Ελένη Δημοπούλου επίσης με τραγούδια, ενώ την Τετάρτη 01/04 ώρα 20.30 η Λόλα Τότσιου θα παίξει για εμάς στο πιάνο τις  «Meditations alternatives». Για την Παρασκευή 03/04  19.00 ομάγος Μαρμέλο διασκεδάζει όλη την οικογένεια με ένα σόου μαγείας ενώ την Κυριακή 05/04  19.00 σειρά θα έχει «Ο καραγκιόζης γιατρός» με τον καραγκιοζοπαίκτη Χρήστο Στανίση.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις στην σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ.

 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Αναστέλλει τις εξώσεις η Ισπανία
Οι εξώσεις των ευάλωτων νοικοκυριών θα ανασταλούν από αύριο και για ένα διάστημα 6 μηνών μετά τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης
Κορωνοϊός: Αναστέλλει τις εξώσεις η Ισπανία