Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Πώς και πότε ανοίγουν πύλες τα θερινά σινεμά

Ετοιμάζονται να υποδεχτούν από 1η Ιούνη τους θεατές με χρήση του 40% του χώρου τους και μέτρα υγειονομικής ασφάλειας

Συνέντευξη στη Λεμονιά Βασβάνη

Να υποδεχτούν τους πρώτους θεατές ετοιμάζονται τα θερινά σινεμά που θα λειτουργήσουν από την 1η Ιούνη 2020 και τηρώντας τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα στο πλαίσιο περιορισμού του κορωνοϊού.

«Ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο. Προφανώς και θα υπάρχουν περιορισμοί στην χωρητικότητα. Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε έκανε λόγο για χρήση του 40% του χώρου στα θερινά σινεμά. Περιμένουμε να οριστικοποιηθεί. Έχουμε κρυφές ελπίδες μήπως το ποσοστό αυτό αυξηθεί. Και ίσως αν πάει καλά η χώρα μας και συνεχίσει να έχει χαμηλό αριθμό νέων κρουσμάτων να μπορέσουμε να κάνουμε αργότερα μεγαλύτερη χρήση του χώρου μας. Πάντως με το 40% σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα είναι δύσκολο να μην μπούμε μέσα στα έξοδα. Σίγουρα δεν πρόκειται να βγει κέρδος, ενώ αρκετοί θερινοί κινηματογράφοι ίσως να μην ανοίξουν καν», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο Χρήστος Λιόδης που είναι πρόεδρος της Κινηματογραφικής Ένωσης Βορείου Ελλάδος (Κ.Ε.Β.Ε.) και ιδιοκτήτης των θερινών σινεμά Σινέ Πανόραμα και Σινέ Πυλαία στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

Αναφορικά με τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια από το 24% στο 13% είπε πως «ήταν ένα θετικό βήμα που θα βοηθήσει τα θερινά σινεμά που θα αντιμετωπίσουν μεγάλα έξοδα». Υπενθυμίζουμε πως η Κ.Ε.Β.Ε. είχε πάγιο αίτημα την εξίσωση του ΦΠΑ στο εισιτήριων στα σινεμά με αυτό των δημοσίων θεαμάτων, δηλαδή στο 6%.

Στο θέμα των ενοικίων σχολίασε πως «είναι άδικο που ενώ θα κάνουν χρήση του 40% του χώρου και θα πρέπει να πληρώσουν το 60% του ενοικίου».

cine_pylaia.jpg

Η πρεμιέρα για το φετινό καλοκαίρι στο Σινέ Πανόραμα θα γίνει στις 4/6 με την ταινία «Κρατικά μυστικά» με την Κίρα Νάιτλι, ενώ το Σινέ Πυλαία θα υποδεχτεί τους λάτρεις του σινεμά λίγες βραδιές αργότερα.

«Είναι επανάληψη ταινίας που προβλήθηκε τον χειμώνα. Αργότερα θα έχουμε και ταινίες Α’ προβολής. Όπως όλα δείχνουν από μέσα Ιούνη θα έχουμε και ταινίες Α΄Προβολής από ΗΠΑ και φαίνεται πως δεν θα επιβεβαιωθεί ο φόβος του να μην υπάρχουν νέες ταινίες», σχολίασε ο κ. Λιόδης.

Φυσικά στον χώρο θα υπάρχουν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ανάμεσα στα καθίσματα, θα υπάρχουν αντισηπτικά στο ταμείο, στο κυλικείο, στα WC, θα γίνεται απολύμανση θέσεων και τραπεζιών πριν και μετά από κάθε προβολή, ενώ θα υπάρχουν διαφορετικές πόρτες για την είσοδο και έξοδο των θεατών.

Φέτος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών θα γίνονται και τηλεφωνικές κρατήσεις. Συγκεκριμένα για το Σινέ Πανόραμα στο 2310-346720 και στο Σινέ Πυλαία στο 2313-302635.

 

Μέχρι το άνοιγμα θα είναι έτοιμοι για σινεφίλ σε Νεάπολη και Συκιές

cineparadeisos.jpg

Έτοιμοι να υποδεχτούν τον κόσμο θα είναι στις 20/6 στο δήμο Νεάπολης Συκεών. Στο δήμο λειτουργούν δύο θερινοί κινηματογράφοι: το Σινέ Παράδεισος στην Νεάπολη, περιοχή Στρεμπενιώτη και το Σινέ Άλσος στις Συκιές. Όπως δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο Δημήτρης Απατσίδης από την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης – Συκεών «τα δύο θερινά σινεμά θα αρχίσουν να λειτουργούν στις 20/6. Μέχρι τότε θα έχει γίνει η απολύμανση και φυσικά θα τοποθετηθούν οι θέσεις και τα τραπεζάκια στις αποστάσεις που έχει ορίσει το υπουργείο Υγείας».

cine_alsos.jpg

Πάντως τόνισε πως δεν θα υπάρξει μεγάλη διαρροή θεατών καθώς και πριν οι αποστάσεις ήταν μεγάλες και δεν ήταν τοποθετημένες πυκνά οι θέσεις. «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον κόσμο. Θα έχουμε ταινίες για κάθε ηλικία και προτίμηση. Για κάθε κατηγορία πολιτών. Στις 8 εβδομάδες προβολών το κοινό θα μπορεί να δει ξεχωριστές ταινίες στα δύο μας θερινά σινεμά που βρίσκονται σε τοποθεσίες κοντά στη φύση», συμπλήρωσε ο κ. Απατσίδης.

 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης". Όλες οι φωτογραφίες είναι από την εποχή πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ