Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Διανομές τροφίμων για καλλιτέχνες που έχουν ανάγκη

Από τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος και τη συλλογικότητα M-eating Hub

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Δράσεις «επαναπροώθησης» και διανομής τροφίμων πραγματοποιεί ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος και η συλλογικότητα M-eating Hub, με την συμμετοχή του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του συλλόγου «Το σπίτι του μουσικού».

Στόχος, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «είναι, να ανακουφιστούν πρωτίστως, οικογένειες πληττόμενων συναδέλφων από τις επιπτώσεις της πανδημίας, έστω και στο ελάχιστο.

Η προσφορά ισχύει και αφορά όλους τους μουσικούς της πόλης, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλη των οικείων σωματείων η όχι.

Αφορά επίσης όλους τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων στο θέαμα – ακρόαμα (Ηχολήπτες, φωτιστές)».

Ο υπεύθυνος της διανομής τροφίμων κ. Θεόδωρος Χριστόπουλος ανέφερε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»: «είναι λογικό να υπάρξουν οικονομικά προβλήματα από την στιγμή που δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι. Συνεπώς προκύπτουν πολλά ζητήματα σε συναδέρφους μας που δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι ή χρωστάνε δόσεις ή μπορεί ακόμη και να μην έχουν χρήματα για τρόφιμα. Αποφασίσαμε λοιπόν να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη με διανομές τροφίμων, με το “Καλάθι της εβδομάδας”. Στην πρώτη συμμετείχαν 45 άτομα, στην δεύτερη ο αριθμός μεγάλωσε. Πάνω από 70 σπιτικά δέχτηκαν την ελάχιστη αυτή στήριξη. Και αυτή την Παρασκευή 6/11 θα κάνουμε την τρίτη διανομή».

Πρόκειται κυρίως για τρόφιμα όπως ψωμί, κατεψυγμένα κρέατα, αλλά και ζαρζαβατικά εποχής και φρούτα. Τα προσφέρουν για τους καλλιτέχνες ιδιωτικές εταιρίες, παραγωγοί από τις λαϊκές αγορές (εμπόρευμα που δεν χρειάζονται) ή ακόμα και καλλιτέχνες που είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση.

«Ευτυχώς που υπάρχει η αλληλεγγύη», σχολίασε ο κ. Χριστόπουλος.

Εξήγησε ότι αρκετοί δικαιούχοι διστάζουν να πάρουν αυτό το βοήθημα επειδή νιώθουν ντροπή. «Έχει τύχει να απευθυνθεί σε εμάς πχ σύζυγος καλλιτέχνη και να ζητήσει τα τρόφιμα καθώς ο σύζυγός της ντρέπονταν», τόνισε.

Προγραμματίζουν η δράση να συνεχιστεί, γιατί «η πανδημία επανακάμπτει ως ασύμμετρη απειλή για όλους και πρέπει να σταθούμε όρθιοι».

Ο Σύλλογος μετρά σχεδόν έναν αιώνα δράσης και στις τελευταίες εκλογές του ΔΣ του ψήφισαν 300 άτομα, όμως ο κ. Χριστόπουλος εκτιμάει πως έχει περί τα 500 μέλη.

Αναφορικά με το ποιοι καλλιτέχνες δικαιούνται την ενίσχυση των 534 ευρώ ο ίδιος ανέφερε πως «είναι πιθανό να έχουν περιορισμό και να αποκλειστούν από αυτό το επίδομα όσοι είχαν έστω και ένα ένσημο τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη. Αυτό είναι άδικο! Όχι βέβαια πως σώζεται κανείς με τα χρήματα αυτά, όμως σίγουρα είναι μια “ανάσα”. Γενικά όλη η περίοδος 2020-2021 φαίνεται πως πάει χαμένη, είμαστε καταδικασμένοι. Τα πιο πολλά καταστήματα που έχουν live και πριν μπορούσαν να φιλοξενήσουν 150 άτομα με τις αλλαγές θα έπρεπε να έχουν μόλις 30. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να γίνει. Αναγκαστικά θα υπάρξουν απολύσεις και λουκέτα. Ούτε φυσικά και το μειωμένο ωράριο ευνοεί την κατάσταση», σχολίασε.

Η διανομή τροφίμων στις 6/11 θα γίνει από τα γραφεία του ΣΜΒΕ (Φιλικής Εταιρείας 11) με ωράριο 15:00 έως 18:00.

Δήλωση συμμετοχών ενδιαφερόμενων καλλιτεχνών με ένα απλό μήνυμα στο: https://www.facebook.com/fotiou.maria.18. Πληροφορίες στο τηλ Τηλ.: 2310 271698.

 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης"

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κύπρο επιλέγει το παγκόσμιο πορνό - Εταιρείες «κολοσσοί» με έδρα στο νησί
Διεθνείς κολοσσοί παραγωγής και διανομής διαδικτυακού πορνό, όπως η Pornhub και η xHamster, έχουν έδρα τη Λευκωσία και τη Λεμεσό
Κύπρο επιλέγει το παγκόσμιο πορνό - Εταιρείες «κολοσσοί» με έδρα στο νησί