Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ψηφιακά στο Φεστιβάλ Κλερμόν Φεράν

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ψηφιακά στο Φεστιβάλ Κλερμόν Φεράν
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Με νέο κατάλογο 32 ταινιών μικρού μήκους

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου είναι παρόν στο διαδικτυακό φέτος φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν, συνεπές στη μακροχρόνια σχέση τους. 

Συγκεκριμένα το ΕΚΚ έχει έντονη ψηφιακή παρουσία στη φετινή διοργάνωση με το ψηφιακό του περίπτερο, στο οποίο αναπτύσσονται διεθνείς δράσεις που προωθούν την ελληνική παραγωγή και εγγυώνται το μέλλον της. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και ο νέος κατάλογός του με τις ταινίες μικρού μήκους στις οποίες το ΕΚΚ είναι συμπαραγωγός ή υποστηρίζει οικονομικά την προώθησή τους. Η έκδοση του καταλόγου, στα αγγλικά ειδικά για το Κλερμόν Φεράν, περιλαμβάνει συνολικά 32 ταινίες (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation). Είκοσι από αυτές ολοκληρώθηκαν στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2020 και στις αρχές του 2021. Δώδεκα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο γραφιστικός σχεδιασμός του καταλόγου έγινε από την 2fg.

Η παρουσία της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους είναι αισθητή και φέτος στο σημαντικό αυτό φεστιβάλ, με προεξέχουσα αυτή της «Απόδρασης από τον εύθραυστο πλανήτη» του Θανάση Τσιμπίνη–παραγωγή της MarniFilms με συμπαραγωγό το ΕΚΚ- που συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα του φεστιβάλ. Στο τμήμα της Αγοράς  συμμετέχουν φέτος 87 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους. Οι διαδικτυακές προβολές και δράσεις ξεκίνησαν, ως γνωστόν, στις 29 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Γεωργιάδης «μαρτύρησε» τις προθέσεις της κυβέρνησης για την εστίαση

Μόσιαλος: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια για τις μεταλλάξεις